Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Τις μισές θερμίδες της εβδομάδας τρώμε μέσα στο Σαββατοκύριακο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι αποκαλύπτει νέα βρετανική δημοσκόπηση.

Τις μισές θερμίδες της εβδομάδας τρώμε μέσα στο Σαββατοκύριακο με τους άνδρες να προηγούνται των γυναικών και το πρόχειρο φαγητό να προηγείται των επιλογών τους!

Πιο επιρρεπείς στις διατροφικές ατασθαλίες γινόμαστε τα Σαββατοκύριακα. Νέα έρευνα δείχνει ότι τις δύο πιο χαλαρές ημέρες της εβδομάδας οι περισσότεροι από εμάς αφήνουμε στην άκρη στο πρόγραμμα διατροφής και το ρίχνουμε έξω, υποκύπτοντας σε πειρασμούς, που στοιχίζουν πολλές θερμίδες.

Έχει διαπιστωθεί ότι η ρουτίνα της δουλειάς μάς βοηθά να προγραμματίζουμε τα γεύματά μας και να ελέγχουμε τη διατροφή μας. Ωστόσο, τα Σαββατοκύριακα, παρότι είναι ημέρες που ενδείκνυνται για άσκηση και υγιεινό φαγητό, έχουμε την τάση να ξεπερνάμε τα φυσιολογικά όρια.

Σύμφωνα με τη βρετανική δημοσκόπηση που διεξήχθη από εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής, το διάστημα από την Παρασκευή το βράδυ έως και την Κυριακή το βράδυ, οι άνδρες καταναλώνουν 10.000 θερμίδες και οι γυναίκες 8.000 θερμίδες, με άλλα λόγια το ήμισυ της εβδομαδιαίας πρόσληψης θερμίδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ημερήσια βάση οι άνδρες χρειάζονται 2.500 θερμίδες και οι γυναίκες 2.000 θερμίδες.

Αναφορικά με τη διαφορά των 2,000 θερμίδων ανάμεσα στα δύο φύλα, αποδίδεται στο ενοχικό αίσθημα των γυναικών, λόγω της υπέρβασης. Ως κύριοι ένοχοι για τις διατροφικές ατασθαλίες θεωρούνται το αλκοόλ, το πρόχειρο φαγητό και τα γεύματα έξω από το σπίτι, η κατανάλωση φαγητού αργά το βράδυ και το τσιμπολόγημα μπροστά στην τηλεόραση.

Η έρευνα σε αριθμούς:

- Το 83% των ανθρώπων, που κάνουν δίαιτα, υποκύπτουν σε διατροφικές πειρασμούς το Σαββατοκύριακο.
- Το 57% των ανδρών καταναλώνει τακτικά 10.000 θερμίδες (3,500 θερμίδες την Παρασκευή, 3.500 θερμίδες το Σάββατο και 3.000 θερμίδες την Κυριακή).
- Το 46% των γυναικών καταναλώνει τακτικά 8.000 θερμίδες (2.500 θερμίδες την Παρασκευή, 3.500 θερμίδες το Σάββατο και 2.000 θερμίδες την Κυριακή).
- 7 στους 10 ανθρώπους παραγγέλνουν έτοιμο φαγητό απ’ έξω με πιο δημοφιλές την πίτσα.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.