Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Στη Βουλή ο νόμος για το δημόσιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την ερχόμενη εβδομάδα, το αργότερο, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Ρυθμίσεις υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», καθώς σήμερα το μεσημέρι λήγει και η δημόσια διαβούλευση.

Υπενθυμίζεται ότι με το σχετικό νομοσχέδιο, όπως αναφέρει το υπουργείο, ρυθμίζονται σειρά θεμάτων (τα βασικότερα σχετίζονται με τις άδειες και τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ από το 2008) που εντάσσονται στο πλαίσιο ευρύτερων αλλαγών που προωθεί ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του δημόσιου τομέα, ενώ παράλληλα αποκαθίστανται αδικίες απέναντι σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών».

Όσον αφορά τις άδειες, καταργείται η άδεια έξι ημερών τον χρόνο για τους υπαλλήλους που κάνουν χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, περικόπτονται οι αναρρωτικές και εκπαιδευτικές άδειες, ενώ παρέχονται πρόσθετες διευκολύνσεις στους γονείς δημόσιους υπαλλήλους. Επίσης, με το νομοσχέδιο δίνεται λύση σε μία πολυετή εκκρεμότητα η οποία αφορούσε τους επιτυχόντες των προκηρύξεων 8Κ και 9Κ/2008 του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψή τους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στο υπουργείο Εργασίας.

Μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας

Στο μεταξύ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεξεργάζεται το σχέδιο για τον μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας στον δημόσιο τομέα, που δεν θα συνδέεται με απολύσεις αλλά με τη μετακίνηση υπαλλήλων προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες του Δημοσίου. Ωστόσο, ακόμη, το συγκεκριμένο σχέδιο βρίσκεται στο αρχικό στάδιο και σίγουρα θα προωθηθεί αφού ολοκληρωθεί η διαθεσιμότητα των 25.000 υπαλλήλων, όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλο και συχνότερα, ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι «το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν είναι υπουργείο απολύσεων», ενώ χαρακτηρίζει ως βασική του επιδίωξη να εφαρμόσει ένα μόνιμο διαφανές σύστημα κινητικότητας που θα προσφέρει μία ποιοτική αναβάθμιση στο ελληνικό Δημόσιο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.