Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Κατάσχουν το σπίτι πολύτεκνου για 2.268 ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην κατάσχεση σπιτιού, όπου μένει μια εξαμελή οικογένεια, προχωρά το κράτος, για χρέη στην εφορία ύψους 2.268 ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη».

Πρόκειται για την οικογένεια 45χρονου συμβασιούχου στην ΙΔ' Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στο νομό Λέσβου, του οποίου, μάλιστα, η σύμβαση λήγει στο τέλος του χρόνου. Η γυναίκα του είναι άνεργη εδώ και τρία χρόνια. Οι δυο τους και τα τέσσερα παιδιά τους -ηλικίας 11, 9, 7 και 4 χρονών- ζουν σε ένα σπίτι 60 τετραγωνικών μέτρων στο ορεινό χωριό Ασώματος στην περιφέρεια της Αγιάσου. «Ζούμε με 800 ευρώ και, απ' το τέλος του χρόνου, ούτε αυτά δε θα έχουμε», λέει ο ίδιος στην εφημερίδα.

Όπως αναφέρει, την προηγούμενη Πέμπτη ήρθε ένα χαρτί στο σπίτι με το οποίο τους ειδοποιούσαν ότι δεσμεύτηκε ο λογαριασμός της γυναίκας του στην τράπεζα -ο οποίος είχε μέσα το ποσό των 0,03 ευρώ- μέχρι του ποσού των 2.268 ευρώ! Την επόμενη μέρα, Παρασκευή, ο δικαστικός κλητήρας έφερε το ειδοποιητήριο κατάσχεσης του σπιτιού τους.

Σύμφωνα με αυτό, το σπίτι δεσμεύεται για χρέη προς την Εφορία ύψους 2.268 ευρώ. Από αυτά, τα 210 ευρώ αφορούν το «χαράτσι» του 2011 (ΕΕΤΗΔΕ) και τα 1.300 ευρώ οφειλές της γυναίκας του από το 2006. Τα υπόλοιπα, μέχρι το τελικό ποσό, αφορούν τους τόκους επί των οφειλών. Οι οφειλές των 1.300 ευρώ, προκύπτουν από το φόρο εισοδήματος του 2006, όταν το διάστημα 2004 - 2006 είχαν περίπτερο στη Μυτιλήνη, στο όνομα της συζύγου.

«Όλα αυτά τα χρόνια», συνεχίζει ο 45χρονος, «τα ειδοποιητήρια από την Εφορία στέλνονταν σε λάθος διεύθυνση όπου μέναμε το 2005, ενώ από τότε εμείς μένουμε στον Ασώματο». Το αποτέλεσμα ήταν ο συμβασιούχος και η οικογένειά του να μην ειδοποιηθούν για τα χρέη προς την Εφορία και ως εκ τούτου να μη μπορέσουν να κάνουν έγκαιρα τον απαραίτητο διακανονισμό. Να σημειωθεί ότι η διαδικασία πλειστηριασμού έχει ήδη ξεκινήσει με πρώτη προσφορά τα 35.139 ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, άμεσα αντέδρασε το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο που με έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου αποφάσισε να προχωρήσει την Πέμπτη στις 11 π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Μυτιλήνης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.