Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Μηνύματα για την Ημέρα Τουρισμού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη συνεισφορά του κλάδου του τουρισμού στα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά σύσσωμοι οι εγχώριοι τουριστικοί φορείς σε μηνύματά τους, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Τουρισμού, που φέτος είναι αφιερωμένη στην προστασία και την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Στο μήνυμά του, ο σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων εξαγγέλλει πανελλήνιο διαγωνισμό με τίτλο «Δεκάλογος Τουριστικής Συνείδησης», ο οποίος απευθύνεται στους νέους σχολικής ηλικίας. Ο ΗΑΤΤΑ καλεί τους νέους σχολικής ηλικίας να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό (ομαδικά ή ατομικά) με: σκίτσο/ ζωγραφική, ή φωτογραφία, ή βίντεο, συνοδευόμενα από μία ή περισσότερες λεζάντες με τις οποίες θα περιγράφονται ένας ή περισσότεροι βασικοί παράγοντες που διαμορφώνουν την τουριστική συνείδηση.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, Γιώργος Τελώνης, «η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού δίνει το έναυσμα να σκεφτούμε και να συνειδητοποιήσουμε όλοι τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο τουρισμός στην κοινωνική και οικονομική μας ζωή. Στόχος μας είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και διαμόρφωση τουριστικής συνείδησης της νέας γενιάς, προκειμένου να συμβάλλει, μακροπρόθεσμα, στην ποιοτική και αειφόρο ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού».

Εξάλλου, η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού στάθηκε στα αποτελέσματα που πέτυχε ο ελληνικός τουρισμός τη φετινή τουριστική περίοδο σημειώνοντας, ότι ο βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας απέδωσε τα μέγιστα και επιτεύχθηκαν τα ικανοποιητικά φετινά αποτελέσματα, παρόλα τα μεγάλα προβλήματα.

«Μεγαλύτερες προσπάθειες και καλύτερες υπηρεσίες σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης των τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και ενοποιητικές κλαδικές πρωτοβουλίες αποτελούν προϋπόθεση και εγγυώνται ότι θα έρθουν ακόμα καλύτερες ημέρες για τον τουρισμό, για τη χώρα μας. Ας είναι αυτό το επόμενο βήμα», τονίζουν.

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ) στο μήνυμά της υπογραμμίζει το υπέρμετρα αυξημένο κόστος λειτουργίας των ξενοδοχειακών καταλυμάτων και καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα της φορολογίας. Το υπέρμετρα αυξημένο κόστος λειτουργίας των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, ως συνέπεια των εξοντωτικών χαρατσιών και της αυξημένης φορολογίας που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με τη μείωση της μέσης τιμής διάθεσης των δωματίων, καθιστούν δυσχερή την κατάσταση για τους μικρομεσαίους, κυρίως, επιχειρηματίες, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.