Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Κάνουν μάθημα, όταν υπάρχει ΚΤΕΛ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρωτοφανή καταγγελία έκαναν στις Αρχές γονείς μαθητών οι οποίοι ζουν σε ορεινά χωριά των Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, οι μαθητές από τις Σειρές, την Ανάσταση, το Πάος, τη Σκοτάνη και άλλα χωριά, πηγαίνουν σχολείο μόνον τις...μισές ημέρες, καθώς δεν έχει τακτοποιηθεί το ζήτημα της μεταφοράς τους.

Όπως ανέφεραν συγκεκριμένα στο kalavrytanews.com, οι μαθητές είναι αναγκασμένοι να φοιτούν μόνο κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, καθώς αυτές είναι οι μοναδικές ημέρες που το λεωφορείο του ΚΤΕΛ εκτελεί δρομολόγιο για τη Δάφνη, όπου βρίσκεται το σχολείο.

Συγκεκριμένα, για το χωριό Σειρές, οι τρεις εκ των 11 μαθητών μένουν σε μικρή απόσταση έξω από το χωριό και, σύμφωνα με τους γονείς τους, μεταβαίνουν στη στάση του ΚΤΕΛ με ταξί ή με τα πόδια.

Οι γονείς υποστηρίζουν ότι «εν έτει 2013 είναι απαράδεκτο να στερείται από τα παιδιά των απομακρυσμένων χωριών η μάθηση», καθώς με τον τρόπο αυτόν, όπως λένε, οδηγούνται στη μετανάστευση προς τα αστικά κέντρα ή ακόμα και άλλη χώρα.

Για το σοβαρό ζήτημα, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν ενημερώσει με επιστολές τους το δήμο και την Περιφέρεια, ζητώντας εξηγήσεις και πρωτοβουλίες, για να βρεθεί οριστική λύση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.