Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Άσκηση ετοιμότητας στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Στο 4ο δημοτικό σχολείο της Θέρμης τα παιδιά έβαλαν τα βιβλία πάνω από τα κεφάλια τους και μπήκαν κάτω από τα θρανία. Κάποιοι μαθητές εγκλωβίστηκαν τραυματισμένοι στο δεύτερο όροφο του κτιρίου και χρειάστηκε η επέμβαση των ειδικών για να κατέβουν με σχοινιά και φορεία στην αυλή.

Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν το σενάριο μιας μεγάλης πρωτότυπης άσκησης αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών που διοργανώνει ο Δήμος Θέρμης μαζί με εννέα εθελοντικές οργανώσεις πολιτικής προστασίας.

Ήταν η πρώτη ημέρα της άσκησης που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου. Όσοι λάβουν μέρος το προσεχές διήμερο σ' αυτή θα μείνουν σε σκηνές καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα «στήνεται» ένας καταυλισμός, ο οποίος υπό πραγματικές συνθήκες θα αποτελούσε καταφύγιο για πολλούς ανθρώπους.

"Στο πλαίσιο της άσκησης, αύριο, Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι θα ηχήσουν οι σειρήνες και καλούνται όλοι οι πολίτες να έρθουν στον καταυλισμό που θα στηθεί στο Φράγμα της Θέρμης και να μάθουν πώς πρέπει να συμπεριφέρονται σε περίπτωση μεγάλου σεισμού και παράλληλα οι εθελοντικές ομάδες να δουλέψουν με τόσο πολύ κόσμο", δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης, Σωκράτης Σαμαράς.

Επίσης, θα γίνουν παράλληλες δράσεις καθώς στο πλαίσιο της άσκησης κάποια καλώδια της ΔΕΗ θα πέσουν και θα πάρουν φωτιά τα χόρτα, κάποιοι άνθρωποι θα χαθούν στο δάσος, ενώ άλλοι θα πρέπει να απεγκλωβιστούν από τα ερείπια.

Στον καταυλισμό που θα στηθεί θα υπάρχει η δυνατότητα διανυκτέρευσης για όσους επιθυμούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.