Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Προς υπογραφή συμφωνία μεταξύ Ελλάδα-Αυστραλίας για βίζα σε νέους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

Η Αυστραλία είναι έτοιμη να υπογράψει τη συμφωνία για την παραχώρηση βίζας σε νέους από 18 έως 30 χρόνων και την ανταλλαγή τους για διακοπές και εργασία, επανέλαβε σήμερα ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης Κρις Μπόουεν.

«Η υπογραφή της συμφωνία εξαρτάται από την Ελλάδα» είπε ο κ. Μπόουεν επαναλαμβάνοντας και πρόσφατη δέσμευση του πρωθυπουργού Κέβιν Ραντ.

Υπενθυμίζεται όμως πως και ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, σε συνέντευξη στην καθημερινή ελληνική εκπομπή της Κρατικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Αυστραλίας SBS δήλωσε ότι και η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπογράψει τη συγκεκριμένη συμφωνία. «Αν τη φέρει η Αυστραλία, θα μπουν άμεσα οι υπογραφές» είπε ο κ. Γεροντόπουλος.

Τώρα ο κ. Μπόουεν, στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη, είπε πως ο σχετικό φάκελος είναι στην Αθήνα. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο καθηγητής του πανεπιστημίου Μελβούρνης, Νίκος Παπαστεργιάδης.

Ο υπουργός Μετανάστευσης δήλωσε εντυπωσιασμένος με το υπό ανέγερση Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας, ένα κτίριο 15 ορόφων στο κέντρο της Μελβούρνης που αναμένεται να ολοκληρωθεί του χρόνου.

Σύμφωνα με το Νίκο Παπαστεργιάδη ο Αυστραλός υπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πολιτιστική δραστηριότητα που αναπτύσσει η Ελληνική Κοινότητα με πνευματικούς ανθρώπους της Αυστραλίας και του εξωτερικού.

«Μια δραστηριότητα που δεν περιορίζεται στα όρια της Κοινότητας αλλά επεκτείνεται στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία» όπως είπε ο κ. Μπόουεν.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Παπαστεργιάδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον υπουργό ότι για να αναπτυχθεί όπως πρέπει το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο, θα πρέπει να στελεχωθεί σωστά και κάποια μέλη του προσωπικού του θα πρέπει να αμείβονται με επιχορηγήσεις της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα μίλησε για τρεις θέσεις: Ενός συντονιστή των προγραμμάτων της ελληνικής γλώσσας, ενός οργανωτή των εκδηλώσεων και ενός υπεύθυνου για τα αρχεία του ελληνισμού.

Ο υπουργός συμφώνησε και είπε πως στα θέματα αυτά θα συνεργαστεί με την Κοινότητα μετά τις εκλογές, αν φυσικά το Εργατικό κόμμα διατηρηθεί στην εξουσία, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.