Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

«Κούρεμα στα δάνεια και ρύθμιση των δόσεων»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με έγγραφό του στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, και το Περιφερειακό Συμβούλιο, προτείνει «κούρεμα» των δανείων και ρύθμιση των δόσεων προς τις Τράπεζες, ανάλογη με την υποτίμηση των ελληνικών οικονομικών μεγεθών, για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής .

Ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θεσμοθετήθηκε με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» και είναι ένας νέος θεσμικά εκλεγμένος παράγοντας από το Περιφερειακό Συμβούλιο, με υποχρεωτικά αυξημένη πλειοψηφία, γεγονός που τον καθιστά ευρύτερα αποδεκτό.

Στην παρέμβασή του αυτή, την οποία κοινοποιεί στον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, στο Προεδρείο της Βουλής και στους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης Πελοποννήσου αναφέρει ότι «ένας κρίσιμος, αν όχι καθοριστικός, παράγοντας για την επιβίωση του μέσου ελληνικού νοικοκυριού, την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, αποτελεί η διευθέτηση του ζητήματος των τραπεζικών δανείων».

Προσθέτει δε, πως έχει γίνει αποδέκτης εκκλήσεων και διαβημάτων από πολίτες, που ζητούν την παρέμβασή του, για την εύρεση βιώσιμου και ουσιαστικού διεξόδου.

Επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ότι, «επειδή οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η υπερφορολόγηση και η ύφεση έχουν επιφέρει δραματική μείωση του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών, με συνέπεια να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους» και «επειδή οι ελληνικές Τράπεζες έχουν γίνει αποδέκτες πολλών δισεκατομμυρίων για την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς τους, τα οποία έχει αναλάβει να αποπληρώσει η ελληνική κοινωνία ως δημόσιο χρέος». Υπογραμμίζει πως «καθίσταται αναγκαία η ανάληψη πρωτοβουλίας. Ενόψει των ανωτέρω υπαγορεύεται το ''κούρεμα'' στα δάνεια και ρύθμιση των δόσεων προς τις Τράπεζες, ανάλογη με την υποτίμηση των ελληνικών οικονομικών μεγεθών και τις σημερινές πραγματικές δυνατότητες, άμεσα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.