Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Κινδυνεύουν να χάσουν το πτυχίο για ένα μάθημα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιστολή του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το μάθημα «Μεταφορά Θερμότητας» έχει μετατραπεί μάλλον σε... εφιάλτη για τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών που εξετάζεται σε αυτό. Πρόκειται για ένα μάθημα το οποίο διδάσκεται στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου και οι αποτυχίες των φοιτητών φαίνεται ότι είναι συνεχείς. Στη νέα επιστολή του στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης επισημαίνει την κοινωνική διάσταση που μπορεί να πάρει η συνεχής αποτυχία των φοιτητών στο συγκεκριμένο μάθημα και τον συγκεκριμένο καθηγητή.

Κι αυτό γιατί το μάθημα αποτελεί το τελευταίο για πολλούς φοιτητές και κατά συνέπεια δεν μπορούν να πάρουν τα πτυχία τους, ενώ υπάρχει κίνδυνος να διαγραφούν με βάση το νέο νόμο και να μην καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Με την επιστολή του ο πρύτανης δεν αμφισβητεί την επιστημονική κατάρτιση του καθηγητή, ζητά όμως να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως το αν το θέμα της συστηματικής αποτυχίας του μαθήματος έχει συζητηθεί στη γενική συνέλευση του Τομέα και του Τμήματος Χημικών Μηχανικών για να αναζητηθούν τα αίτια και η λύση του προβλήματος.

Επίσης ρωτά αν έχουν αξιοποιηθεί όλες οι δυνατότητες υποβοήθησης φοιτητών, αλλά και πώς το Τμήμα προγραμματίζει να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο μαζικών διαγραφών φοιτητών που οφείλουν ένα μάθημα.


Πηγή: http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.