Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

«Καλύτερα να κλείσει μια επιχείρηση που δημιουργεί ελλείμματα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θεοχάρης: Περίπου 50.000 φορολογούμενοι έχουν προβεί σε ρύθμιση οφειλών.

Καλύτερα να κλείσουν επιχειρήσεις που οφείλουν και δημιουργούν ελλείμματα, παρά να παραμείνουν ανοιχτές και να συνεχίσουν να παράγουν ελλείμματα στο κράτος, στα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζομένους τους δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Εσόδων.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα περί υπερφορολόγησης, ο Χάρης Θεοχάρης επισήμανε πως το πόσο από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων από το εισόδημα θα είναι εφέτος 2 δισ. ευρώ λιγότερα συγκριτικά με πέρυσι.

Αναγνώρισε πάντως, ότι θα υπάρξει πρόβλημα για όσους παραλάβουν όλες τις ειδοποιήσεις για τον ΦΑΠ (2011, 2012 και 2013).

«Περίπου 50.000 φορολογούμενοι έχουν προβεί σε ρύθμιση οφειλών περασμένων ετών, δεν είμαστε ικανοποιημένοι», πρόσθεσε.

Ο Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περίπου 4,5 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις, 4 εκατομμύρια έχουν εκκαθαριστεί, και απομένουν περίπου 1 εκατομμύριο έως το τέλος του μήνα, και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με το ηλεκτρονικό σύστημα.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, περίπου 130.000 φορολογούμενοι έχουν κληθεί να στείλουν περισσότερα στοιχεία στην εφορία, ενώ από αυτές περίπου 15.000 έχουν εκκαθαριστεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.