Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Εισαγωγή 900 μαθητών σε ΕΠΑΣ και ΙΕΚ του υπουργείου Τουρισμού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πίνακες με την κατανομή των θέσεων στις διάφορες ειδικότητες.

Συνολικά 900 μαθητές θα εισαχθούν στις Επαγγελματικές Σχολές και στα ΙΕΚ του υπουργείου Τουρισμού. Ο πιο πάνω αριθμός προβλέπεται με το υπ’ αριθμό νόμο 1966/13-8-2013 ΦΕΚ στο οποίο καθορίζεται αναλυτικά ο αριθμός των εισαχθέντων ανά σχολή.

Πιο αναλυτικά στις ΕΠΑΣ θα προσφερθούν θέσεις για τις ειδικότητες μαγειρικής τέχνης , ξενοδοχειακών και επισιτιστικών υπηρεσιών και ζαχαροπλαστικής (ΕΠΑΣ Μακεδονίας, ΕΠΑΣ Ρόδου). Η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής:


ΕΠΑΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ
50
50
-
ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ
25
25
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
25
50
-
ΘΡΑΚΗΣ
25
25
-
ΚΕΡΚΥΡΑΣ
50
25
-
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
25
50
25
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
50
-
-
ΡΟΔΟΥ
25
25
25
ΣΥΝΟΛΟ
275
250
50

Όσον αφορά τα ΙΕΚ που εποπτεύονται από το υπουργείο Τουρισμού θα προσφερθούν οι ακόλουθες τέσσερις ειδικότητες: τεχνικός μαγειρικής τέχνης, ειδικός ξενοδοχειακών υπηρεσιών και τροφοδοσίας, υπάλληλος τουριστικού γραφείου, ειδικός θαλασσοθεραπείας.


ΙΕΚ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΘΑΛΑΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΑΘΗΝΑΣ
25
-
25
-
ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ
25
25
-
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
50
-
-
-
ΚΕΡΚΥΡΑΣ
25
-
-
-
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
25
25
-
-
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
50
-
-
-
ΡΟΔΟΥ
25
-
-
25
ΣΥΝΟΛΟ
225
50
25
25


Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των άλλων ειδικοτήτων προσφέρεται και αυτή του ειδικού θαλασσοθεραπείας. Για όσους ενδιαφέρονται για την εν λόγω ειδικότητα παραθέτουμε τη συνοπτική περιγραφή του επαγγέλματος όπως παρουσιάζεται από τον ΕΟΠΠΕΠ.:

Ο Κάτοχος Διπλώματος Ι.Ε.Κ. ειδικότητας «Ειδικός Θαλασσοθεραπείας - SPA» έχει πιστοποιημένη κατάρτιση, θεωρητική και τεχνική, που τον καθιστά ικανό και υπεύθυνο στην εφαρμογή προγράμματος θαλασσοθεραπείας - SPA για κάθε λουόμενο ή ομάδα λουομένων. Ειδικότερα:

- Μεριμνά για την πλήρη κατανόηση στα θαλασσοθεραπευτήρια - SPA, αλλά και στα λουτροθεραπευτήρια - SPA και στην ικανοποίηση των αναγκών της θαλασσολουτρικής πελατείας τουρισμού Υγείας ή διακοπών Υγείας.

- Έρχεται σε επαφή με τον πελάτη - λουόμενο, εξηγεί και καθοδηγεί τη διαδικασία της θαλασσοθεραπείας.

- Συμβάλλει στην υλοποίηση του προγράμματος της θαλασσοθεραπείας αλλά και της συνδυασμένης λουτροθεραπείας.

- Αξιολογεί την ποιότητα και αναφέρει εκτέλεση του προγράμματος θαλασσοθεραπείας.

- Παρακολουθεί τη θαλασσοθεραπεία και συνδυασμένη λουτροθεραπεία του εκάστου ατόμου και αναφέρει πιθανά προβλήματα που εμφανίζονται στη διάρκεια της λούσης στον υπεύθυνο ιατρό. Σε περίπτωση ανάγκης προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες και προσφέρει τις αναγκαίες βοήθειες.

- Ελέγχει τις απαραίτητες παραμέτρους (θερμοκρασία νερού, κλιματισμό, καθαριότητα, κλπ) πριν τη χρήση του θαλασσοθεραπευτικού και του λουτροθεραπευτικού εξοπλισμού (λουτήρες, κλπ) από το λουόμενο.

- Ρυθμίζει το θαλασσοθεραπευτικό και λουτροθεραπευτικό εξοπλισμό και χρησιμοποιεί τα υλικά σύμφωνα με τις υποδείξεις του υπεύθυνου ιατρού της μονάδας.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι είναι ότι η ειδικότητα αυτή δεν δίνει το δικαίωμα στον απόφοιτο να ανοίξει το δικό του SPA. Όσοι αποφοιτήσουν έχουν το δικαίωμα να εργαστούν ως λουτρονόμοι σε κέντρα θαλασσοθεραπείας (Υπ.Απ.9833/2009 (ΦΕΚ 1055/Β/2-06-2009). Οι υπόλοιπες ειδικότητες των ΙΕΚ του υπουργείου Τουρισμού δεν οδηγούν σε επαγγελματική άδεια.

Οι ενδιαφερόμενοι για τα ΙΕΚ του ΟΤΕΚ μπορούν να ανατρέξουν στον επίσημο ιστότοπο



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.