Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

50 χρόνια Μαρία Φαραντούρη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη, κάνοντας μια μουσική αναδρομή στην καλλιτεχνική της πορεία, γιορτάζει στις 17 Σεπτεμβρίου, με μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο, τα πενήντα χρόνια της στο τραγούδι.

Η διεθνούς κύρους καλλιτέχνιδα σε σημείωμά της για τη συναυλία, αναφέρει τα εξής:

«Ταξίδεψα με τα φτερά της μουσικής, της ποίησης, της ελληνικής γλώσσας. Ένα ταξίδι χωρίς τέλος. Μεγάλωσα με το τραγούδι μου, μαζί του γνώρισα τον κόσμο, και αγάπησα τους ανθρώπους. Τραγούδησα τον αγώνα, την χαρά, την θλίψη τους. Με την τέχνη μου ερωτεύτηκα τη ζωή, πίστεψα στην ελπίδα: και είμαι εδώ παρούσα. Το κορίτσι από τη Νέα Ιωνία με τ' όνειρο, που συνεχίζει, γιατί χθες άρχισα να τραγουδώ».

Πενήντα χρόνια μετά, τραγουδά αποσπάσματα από το μεγάλο ρεπερτόριό της και από το έργο των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Διονύσης Σαββόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Μάνος Λοΐζος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, αλλά και ξένων συνθετών, όπως οι Ζουλφί Λιβανελί (Zulfu Livaneli), Κούρτ Βάιλ (Kurt Weil), Τσάρλς Λόιντ (Charles Lloyd), Λούτσιο Ντάλλα (Lucio Dalla) σε ποίηση Κωνσταντίνου Καβάφη, Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσου, Άγγελου Σικελιανού, Νίκου Γκάτσου, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα (Federico Garcia Lorca), Πάμπλο Νερούδα (Pablo Neruda), Μπέρτολτ Μπρέχτ (Bertolt Brecht) αλλά και των στιχουργών Ιάκωβου Καμπανέλλη, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Κώστα Καρτελιά.

Τις ενορχηστρώσεις της παράστασης υπογράφει ο Τάκης Φαραζής.

Η Μαρία Φαραντούρη, στις 17 Σεπτεμβρίου, θα «ενώσει» τη φωνή της με την Έλλη Πασπαλά και τη Σαβίνα Γιαννάτου για να υμνήσουν «τον άνθρωπο που επιμένει να αναζητά το άπιαστο όνειρο και την ουτοπία»...

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από τα καταστήματα Public, από τα ticketservices Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), τηλεφωνικά στο 210 7234567 και ηλεκτρονικά από τη σελίδα www.ticketservices.gr.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.