Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Κόντρα υπουργείου-εμπόρων για το άνοιγμα τις Κυριακές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Αντιδράσεις προκαλεί το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και γι’ αυτό μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Σκορδάς επισήμανε ότι «η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές έχει να κάνει και με το πώς βοηθάμε να βρεθούν εισοδήματα. Δεν μπορεί να λειτουργήσει ο τουρισμός όταν βρίσκει τα καταστήματα κλειστά τις Κυριακές». Και πρόσθεσε ότι «οι πεζοδρομήσεις λειτουργούν ευεργετικά για το εμπόριο. Αυξάνεται εν μέσω κρίσης ο όγκος των συναλλαγών στο ηλεκτρονικό εμπόριο».

Και υποστήριξε ότι «το νομοσχέδιο προβλέπει το προαιρετικό άνοιγμα. Αν δεν έχει δουλειά, καλό είναι να μην ανοίξει».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης μάλιστα ανέφερε ότι «δεν προσπαθούμε να πείσουμε για το άνοιγμα. Πρέπει άμεσα το αναπτυξιακό μοντέλο να γίνει παραγωγικό». «Οι τιμές είναι ελεύθερη επιλογή των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται. Δεν μπορούμε να έχουμε ελεγκτή σε κάθε μαγαζί», είπε.

Από την πλευρά του πάντως ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης ανέφερε: «Αφήστε μας να ξέρουμε την αγορά καλύτερα. Δεν είδαμε πελάτες και τα κλείσαμε. Είμαστε πολύ πιο έξυπνοι. Στη Θεσσαλονίκη που δεν βλέπουμε ούτε γάτες γιατί να ανοίξουμε την Κυριακή; Όλοι αυτοί οι τουρίστες περνούν έξω από την πόλη», είπε ο κ. Χατζαρίδης.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.