Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Σοκ! Αποσπούν εθνικούς προπονητές στην επαρχία!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είναι (ας πούμε) κατανοητή η αδυναμία των υπουργείων οικονομικών και πολιτισμού να διαθέσουν υψηλά κονδύλια στον αθλητισμό. Είναι λογικές οι δραματικές περικοπές, έστω κι αν δεν συνοδεύονται από ένα σχέδιο εθνικής στρατηγικής για τον αθλητισμό.

Είναι όμως εξοργιστικό να αδυνατούν να πράξουν το αυτονόητο. Εθνικοί προπονητές (που δουλεύουν στην πραγματικότητα αμισθί με πηγή εσόδων κι επιβίωσης τη θέση τους στην εκπαίδευση) έμαθαν σήμερα ότι καταργούνται οι αποσπάσεις τους.

Παραδείγματος χάριν , ο ομοσπονδιακός προπονητής της ενόργανης γυμναστικής Δημήτρης Ράφτης έμαθε ότι τέλη Αυγούστου θα πρέπει να βρίσκεται σε σχολείο της Ζακύνθου, την ώρα που οι αθλητές του έχουν παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο.

Κι αναρωτιόμαστε: Μπορεί να είναι τόσο άσχετοι; Τόσο ανίκανοι; Τόσο ανεύθυνοι; Λεφτά δεν έχουν να δώσουν στους αθλητές. Ωραία. Πως είναι δυνατόν να τους στερούν τους προπονητές τους; Στοιχειώδης συνεργασία των υπουργείων παιδείας και πολιτισμού δεν υπάρχει; Προφανώς και ο κύριος Ράφτης (για να επιβιώσει εκείνος κι η οικογένειά του) θα επιλέξει το σχολείο από τον Πετρούνια, αν επιμείνουν οι φωστήρες στην πρωτοφανή απόφασή τους.

Μήπως να το κλείσουμε το μαγαζί να τελειώνουμε; Κύριε υπουργέ είστε ενήμερος;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.