Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

«Έως 70% το ποσοστό των καθηγητών σε διαθεσιμότητα που θα απορροφηθούν»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαβεβαιώσεις από τον υπουργό Παιδείας.

Διαβεβαιώσεις ότι η απορρόφηση των καθηγητών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα φτάσει το 70% έδωσε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινό Mega».

«Από τους 2.000 εκπαιδευτικούς που τίθενται σε διαθεσιμότητα, έχουμε μεριμνήσει σε συμφωνία με το υπουργείο Υγείας, ώστε το 55% - 60%, το οποίο αφορά επαγγέλματα Υγείας, να απορροφηθεί στον κλάδο της Υγείας και οι υπόλοιποι σε διοικητικές υπηρεσίες. Και τέλος, θα χρειαστούμε και ωρομίσθιους, οι οποίοι θα διδάξουν στα Δημόσια ΙΕΚ ή και στα ΕΠΑΛ, προκειμένου να αποφοιτήσουν οι μαθητές, που έχουν επιλέξει ειδικότητες που καταργούνται» τόνισε επισημαίνοντας ότι χάρις στον σχεδιασμό του υπουργείου του οποίου προΐσταται διασφαλίστηκαν 151.000 θέσεις εκπαιδευτικών.

Ο κ.Αρβανιτόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει με τα «λιγότερα δυνατά κενά» χάρις στις αναγκαίες μετατάξεις που θα γίνουν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Προανήγγειλε επίσης ότι οι περίπου 3.500 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί σε υπηρεσίες του δημοσίου «θα πάνε στις τάξεις τους».

Ως προς το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολείων, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι αυτές έχουν ολοκληρωθεί προσθέτοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία άλλη. «Από μια στιγμή και έπειτα αυτό γίνεται αντιπαραγωγικό και οικονομικά. Διότι μεγαλώνουν οι αποστάσεις και δεν μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα. Επομένως όποια βελτίωση και όποια αλλαγή μπορούσε να γίνει σε επίπεδο συγχωνεύσεων σχολικών κτιρίων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί» σημείωσε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.