Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Κούρεμα χρέους όπως το θέλετε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα ακόμα «όπλο» δίνεται στα χέρια των δανειοληπτών, μετά την απόφαση του Ειρηνοδικείου Καστελίου, το οποίο όχι μόνο προχώρησε σε κούρεμα χρέους αγρότη, αλλά επέβαλε στην τράπεζα τους όρους αποπληρωμής που είχε προτείνει ο ίδιος, σε μια απόπειρα εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Συγκεκριμένα, ο υποχρεωμένος από το Αρκαλοχώρι είχε χρέος σε μια τράπεζα ύψους 16.627 ευρώ. Ο ίδιος και η γυναίκα του είναι άνεργοι και αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Έτσι ο άνεργος απευθύνθηκε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και ζήτησε εξωδικαστικό συμβιβασμό, προτείνοντας να δίνει κάθε μήνα 80 ευρώ.

Η τράπεζα δεν δέχτηκε τις προϋποθέσεις και ο δανειολήπτης κατέφυγε στο Ειρηνοδικείο, όπου και δικαιώθηκε. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, το χρέος του αγρότη κουρεύτηκε κατά 53%.

Για το υπόλοιπο ποσό των 7.840 ευρώ, ο δανειολήπτης θα καταβάλει κάθε μήνα 80 ευρώ και θα εκχωρήσει για τέσσερα χρόνια την επιδότηση ελαιόλαδου των 1.000 ευρώ που λαμβάνει κάθε χρόνο από τα ελαιόδεντρα κυριότητας της συζύγου του, όπως είχε προτείνει εξαρχής και ο ίδιος.

Για την απόφασή του, το Ειρηνοδικείο έλαβε υπ’ όψιν του το γεγονός ότι πρόκειται για έναν άνεργο 60 ετών, έγγαμο, με δύο ενήλικα παιδία, και σύζυγο επίσης άνεργη, αλλά και ότι ο ίδιος προχώρησε μόνος του σε ένα σχέδιο διευθέτησης, προτείνοντας καταβολή ενός μηνιαίου ποσού αλλά και της επιδότησης που συνολικά φτάνει τα 4.000 ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.