Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Οι απαχθείσες του Κλίβελαντ «σπάνε» τη σιωπή τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ευχαρίστησαν μέσα από ένα βίντεο όσους τις βοήθησαν.

Μέσα από ένα συγκινητικό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα χτες, τα τρία κορίτσια από το Κλίβελαντ που είχαν πέσει θύματα απαγωγής πριν από δέκα χρόνια, θέλησαν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους σε όσους τις βοήθησαν και τους συμπαραστάθηκαν στην προσπάθειά τους να ξεκινήσουν μια «καινούρια» ζωή.

Η Amanda Berry, η Gina DeJesus και η Michelle Knight είχαν πέσει θύματα των άρρωστων ορέξεων του απαγωγέα τους Ariel Castro, ο οποίος τις κρατούσε φυλακισμένες στο σπίτι του κάτω από άθλιες συνθήκες και τις κακοποιούσε επί μια δεκαετία!

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να σας πω πόσο χαρούμενη είμαι που βρίσκομαι πια στο σπίτι μου, με την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Είναι απερίγραπτο» λέει η Berry και προσθέτει: «Κάθε μέρα γίνομαι όλο και πιο δυνατή και το γεγονός ότι μπορώ να διατηρώ την ιδιωτικότητά μου με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Θα ήθελα να συνεχίσετε να σέβεστε την προσωπική μας ζωή και να μας δώσετε χρόνο να αποκτήσουμε κι εμείς μια φυσιολογική ζωή».



«Σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη, τη συμπαράσταση και τις δωρεές σας που με βοήθησαν να ξεκινήσω μια καινούρια ζωή. Θέλω να ξέρετε ότι τα πηγαίνω μια χαρά» είπε από την πλευρά της η Michelle, η οποία ήταν το πρώτο θύμα του Castro, ο οποίος την άρπαξε από την άκρη του δρόμου το 2002.

Η οικογένειά της ανέφερε ότι η Michelle έχει αναπτυξιακές διαταραχές, καθώς υπέστη βάναυσους ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια από τον απαγωγέα της, γράφει η Daily Mail.

Σύμφωνα με συγγενικό της πρόσωπο, ο Castro την είχε χτυπήσει τόσο πολύ που χρειάστηκε να υποβληθεί σε επανορθωτική χειρουργική επέμβαση στο πρόσωπο, για να διορθωθεί η βλάβη.



«Μπορεί να πέρασα από την κόλαση, όμως γύρισα δυνατή με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο, με το κεφάλι ψηλά και τα πόδια μου στη Γη» λέει η ίδια, τονίζοντας ότι αντλεί τη δύναμή της από το Θεό.

Η Gina DeJesus ευχαρίστησε όσους βοήθησαν με τις δωρεές τους στο Ταμείο Cleveland Courage που είχε συστηθεί για τις τρεις τους.

Πάνω από 9.200 άνθρωποι δώρισαν κάτι παραπάνω από 1 εκατ. δολάρια για την ανάρρωση των κοριτσιών.

Οικογενειακή φίλη της Gina DeJesus, ανέφερε στην MailOnline, ότι η Gina δε μιλάει πολύ από τότε που απελευθερώθηκε, τον περασμένο Μάιο, ενώ φοβάται να βγει από το σπίτι της.



Ο πατέρας της Felix DeJesus και η μητέρα της Nancy Ruiz, μιλούν για εκείνη, και λένε ότι δεν έχασαν ποτέ την ελπίδα τους ότι θα βρουν το παιδί τους, θέλοντας να δώσουν δύναμη σε όσους γονείς περνούν κάτι αντίστοιχο με εκείνους.

Ο 52χρονος Castro αντιμετωπίζει 329 κατηγορίες για απαγωγή, βιασμό, κακοποίηση κ.ά. βάσει των καταθέσεων των τριών γυναικών στις Αρχές. Ο συλληφθεί κατηγορείται επίσης και για δολοφονία, καθώς φέρεται να έχει σκοτώσει το έμβρυο που κυοφορούσε η Michelle από το ξύλο που τής έδινε.



Η Amanda πλέον ζει με τον πατέρα της στο Τενεσί. Η μητέρα της πέθανε το 2006, «από τον καημό της», όπως λένε κάποιοι, προσθέτει το δημοσίευμα.

Η Gina ζει με τους γονείς της ενώ η Michelle σε άγνωστη τοποθεσία. Φέρεται να έχει αποξενωθεί από την οικογένειά της και να έχει ξεκινήσει μια καινούρια ζωή μόνη της.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.