Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Το πλαίσιο κινητικότητας και απολύσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοινώθηκε, επισήμως, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η σύνθεση του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης που θα μπει σε καθεστώς κινητικότητας έως το τέλος του μήνα, οι αριθμοί των υπαλλήλων που θα μπουν σε κινητικότητα έως το τέλος του χρόνου και ο αριθμός των υπαλλήλων που θα απολυθούν τη διετία 2013- 2014.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, εξασφαλίστηκε παράταση στην ολοκλήρωση του πρώτου κύματος της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2013, με την πρόβλεψη ότι η κινητικότητα 4.200 θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου 2013. Ο μέγιστος χρόνος παραμονής στο καθεστώς της κινητικότητας περιορίζεται από τους 12 μήνες που είναι σήμερα, σε οκτώ μήνες.

Ο συμφωνημένος από τον Φεβρουάριο 2012 αριθμός των 15.000 υποχρεωτικών αποχωρήσεων τη διετία 2013- 2014 και η κατανομή ανά έτος -4.000 για το 2013 και 11.000 για το 2014- παραμένουν ως έχουν.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεσμεύεται σε σημαντική επιτάχυνση της διαδικασίας διερεύνησης σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων δημοσίων υπαλλήλων, έτσι ώστε να προκύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός απολύσεων από αυτήν την κατηγορία.



Οι υπάλληλοι που μπαίνουν σε κινητικότητα



Σε ό,τι αφορά την πρώτη φάση της κινητικότητας των 4.200 ατόμων θα απαρτίζεται από εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και εργαζόμενους στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Πρόκειται για 2.224 σχολικούς φύλακες, 1.976 εκπαιδευτικούς που προέκυψαν μετά από αξιολόγηση, ανάμεσα στους οποίους είναι περίπου 500 καθηγητές πληροφορικής και 50 υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που χαρακτηρίστηκαν πλεονάζον προσωπικό μετά από αξιολόγηση των δομών του υπουργείου.

Οι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα θα αρχίσουν άμεσα να αμείβονται με το 75% των αποδοχών τους και, αν μέσα σε οκτώ μήνες δεν μετακινηθούν σε άλλη θέση, θα απολυθούν. Επίσης, όποιοι δεν δεχτούν τη θέση που τους προτείνεται και πάλι θα οδηγηθούν σε έξοδο από το Δημόσιο.

Οι 3.426 δημοτικοί αστυνόμοι, που θα μπουν σε διαθεσιμότητα στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα περάσουν από επανέλεγχο όλων των δικαιολογητικών τους. Θα μπουν σε διαθεσιμότητα με άλλους 1.500 εκπαιδευτικούς που δεν ασκούν τα καθήκοντα τους, 2.000 υπαλλήλους υπουργείων και 1.200 ακόμη υπαλλήλους που θα αναζητηθούν στους ΟΤΑ.

Η τρίτη φάση της κινητικότητας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει 12.500 υπαλλήλους και θα προκύψουν αναλογικά από όλα τα υπουργεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.