Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Υαλουρανικό οξύ: Δες πως εξαφανίζει τις ρυτίδες!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υαλουρονικό οξύ: Χρήσιμες συμβουλές για την «πηγή νεότητας».
Τι είναι το υαλουρονικό οξύ και ποιες είναι οι εφαρμογές του; Χρήσιμες συμβουλές για θεαματική αντιμετώπιση των ρυτίδων μέσω της χρήσης του υαλουρονικού οξέως.


Τι είναι το υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι γλυκοζαμινογλυκάνη, ένα φυσικό συστατικό του δέρματός μας. Κατά την γήρανση, η ποσότητα του υαλουρονικού οξέως στο χόριο μειώνεται δραματικά με αποτέλεσμα την δημιουργία ρυτίδων. Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ, είναι σχεδόν όμοιο με εκείνο του δέρματος μας και συμπληρώνει το υαλουρονικό που έχει εκλείψει κατά την γήρανση. Είναι ένα άριστο υλικό με το οποίο έχουμε τη δυνατότητα μα σμιλεύσουμε την επιφάνεια του προσώπου.



Το υαλουρονικό οξύ γεμίζει ρυτίδες επιφανειακές αλλά και βαθειές, διορθώνει ουλές και ελαττώματα, αλλάζει σχήμα στα ζυγωματικά, τη μύτη, το περίγραμμα του προσώπου. Κάτω από το δέρμα, συγκρατεί μόρια νερού και βοηθά στην καλύτερη σύνδεση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Με αυτόν τον τρόπο οι ρυτίδες σβήνουν και το δέρμα παραμένει σφριγηλό και ενυδατωμένο

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ είναι ασφαλής και αποτελεσματική. Η ασφάλεια της μεθόδου έγκειται στο γεγονός ότι εφ’όσον πρόκειται για υλικό που υπάρχει ήδη στο δέρμα, ακολουθεί την καταβολική οδό του δικού μας υαλουρονικού οξέος.



Με άλλα λόγια το εξωγενές υαλουρονικό θα διορθώσει παροδικά την έλλειψη αυτόλογου υαλουρονικού, αλλά και αυτό με τη σειρά του θα εκλείψει ακολουθώντας την φυσιολογική καταβολική πορεία των συστατικών του δέρματος.

Οτιδήποτε ξένο προς τη βιολογία του δέρματος θα προκαλέσει βραχυπρόθεσμα η μακροπρόθεσμα προβλήματα.

Για παράδειγμα, μόνιμα ενέσιμα εμφυτεύματα τα οποία δεν σέβονται την βιολογία του δέρματος πάντα οδηγούν σε κοκκιώματα και στρεβλώσεις της όψης του προσώπου.

Η θεραπεία είναι γρήγορη, ανώδυνη (υπό τοπική αναισθησία), ασφαλής. Το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα και διαρκεί έως και 1 χρόνο.



Η διάρκεια των αποτελεσμάτων της θεραπείας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:

Κάπνισμα, αλκοόλ, και εκτεταμένη ηλιοέκθεση θα βραχύνουν τη χρονική της βελτίωσης που επιτεύχθηκε με την ένεση υαλουρονικού οξέως.

Η σωστή διατροφή, η σωματική άσκηση και η αποφυγή των παραπάνω επιβαρυντικών παραγόντων έχει ως αποτέλεσμα τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων και της διάρκειας τους.





Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ που γεμίζει ρυτίδες είναι μία στέρεα γέλη. Υπάρχει όμως και σε μορφή ρευστής γέλης, οπότε σε αυτή τη μορφή εφαρμόζεται εν είδει μεσοθεραπείας, για τη επίτευξη βαθειάς ενυδάτωσης.

To υαλουρονικό οξύ, όπως είπαμε πιο πάνω, είναι μια ουσία η οποία ανευρίσκεται στο ανθρώπινο σώμα και κυρίως στο συνδετικό ιστό. Είναι εξαιρετικά υδρόφιλο μόριο το οποίο έχει μεγάλη ικανότητα να απορρόφα νερό και με αυτό τον τρόπο να ενυδατώνει.

Έτσι, όταν γίνεται έγχυση του στην επιδερμίδα, συγκρατεί το εξωκυττάριο υγρό, βοηθά στη μεταφορά πρωτεϊνών και συμβάλλει στη δημιουργία κολλαγόνου. Όταν εγχύεται σε μορφή παχύρευστης γέλης, με μικροενέσεις στο χόριο εξασφαλίζει βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα και βελτίωση του τόνου και της ελαστικότητάς του. Μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο ντεκολτέ και στα χέρια.



Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι ΚΑΜΙΑ κρέμα ΔΕΝ ενυδατώνει την επιδερμίδα. Οι καλλυντικές κρέμες το μόνο που κάνουν είναι:

1) να αλλάζουν τη υφή της εξωτερικής (κερατίνης) στοιβάδας της επιδερμίδας, κάνοντας την πιο ομοιογενή, άρα δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι η επιδερμίδα είναι πιο απαλή.

2) ΔΕΝ δίνουν υγρασία στο δέρμα ή την επιδερμίδα, απλά εμποδίζουν την υγρασία του δέρματος να βγει προς τα έξω.

Ενδείξεις θεραπείας με υαλουρονικό οξύ

To Υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται για ρυτίδες χειλιών (ρυτίδες του καπνιστή) καθώς και για αυτές γύρω από το στόμα, στις ρινοπαρειακές αύλακες αλλά και οπουδήποτε στο πρόσωπο. Προτιμάται επίσης για αύξηση του όγκου των χειλιών αν επιθυμούμε σαρκώδη χείλη και για να τονίσουμε τα ζυγωματικά (μήλα) στο πρόσωπο.







Περιοχές που χρησιμοποιείται υαλουρονικό οξύ είναι:

• ρυτίδες χειλιών

• ρυτίδες στόματος

• ρυτίδες παρειών

• σε χείλη για αύξηση του όγκου (σαρκώδη χείλη)

• ζυγωματικά

• σε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

• σε ρυτίδες μετώπου, ματιών, μεσοφρύου (συνήθως μετά από botox)

• σε ουλές ακμής

• διαμόρφωση σχήματος ρινός

• γλυπτική προσώπου



Πηγή: http://boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.