Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Καταγγελία κατά του ΙΚΑ λόγω μη δημοσίευσης τηλεφώνων των ΚΕ.Π.Α.

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καταγγελία σε Συνήγορο του Πολίτη και Υπουργείο Εσωτερικών κατά ΙΚΑ, με αφορμή την ασυνέπεια του ΙΚΑ απέναντι στα άτομα με αναπηρία, που έχει ως αποτέλεσμα την επιπλέον ταλαιπωρία τους.

"Αναφορά

Θέμα: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΛΟΓΩ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΤΩΝ ΚΕ.Π.Α.

Περιγραφή:

Οπως γνωρίζετε, το ΙΚΑ έχει δημοσιεύσει τις διευθύνσεις όλων των υπηρεσιών ΚΕ.Π.Α., (. http://www.ika.gr/gr/infopages/kepa/internet_kepa_grammateies7.xls ) χωρίς όμως ούτε ένα τηλέφωνο, πράγμα που για πολλούς ενδιαφερόμενους αποτελεί γρίφο το πότε θα περάσουν από εξέταση, ειδικά στις περιπτώσεις που για κάποιον λόγο, όπως για παράδειγμα η απεργία, η εξέταση του ενδιαφερομένου ακυρώνεται.

Το ΙΚΑ έχει υιοθετήσει ως τρόπο ενημέρωσης των ΑμεΑ, είτε το ταχυδρομείο με απλή επιστολή (όχι συστημένη), είτε με αποστολή μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο.

Ομως, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου τα ΑμεΑ δεν είχαν λάβει ενημέρωση για το ότι έπρεπε να περάσουν από εξέταση των ΑΥΕ, με αποτέλεσμα να περιμένουν για δεύτερη φορά το χρονικό διάστημα πολλών μηνών μέχρι να εξεταστούν.

Το ΙΚΑ έχει υποχρέωση βάσει Ν.3979/2011 να λάμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες των ατόμων με αναπηρία ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην επικοινωνία με τις υπηρεσίες των ΚΕ.Π.Α., ωστόσο δεν φαίνεται να την εφαρμόζει.

Επίσης, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει την υποχρέωση να μπορεί να γνωστοποιήσει σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο που καλεί το τηλεφωνικό κέντρο "1500" τα στοιχεία επικοινωνίας, δηλαδή και το τηλέφωνο, καθώς επίσης και το φαξ της υπηρεσίας ΚΕ.Π.Α. που θα του ζητηθεί και ούτε κι αυτό εφαρμόζεται.

Με βάσει όλα τα παραπάνω ζητάμε από το ΙΚΑ και από το Υπουργείο Εσωτερικών να φροντίσουν για την εφαρμογή του νόμου."



Πηγή: http://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.