Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

5 τεχνικές για να σταματήσεις το τσιμπολόγημα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

1. Τρώμε με την ησυχία μας
Αφιερώνουμε στο γεύμα μας τουλάχιστον 15΄ και φροντίζουμε να μασάμε καλά το φαγητό μας. Η παρατεταμένη επαφή του φαγητού με το στόμα, η εικόνα του γεύματός μας και η καλή του πέψη τελικά επιτρέπουν στον εγκέφαλο να πάρει εγκαίρως το μήνυμα ότι είμαστε χορτάτοι.

2. Αποφεύγουμε τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη
Όπως είναι οι τηγανητές πατάτες, το λευκό ψωμί, το λευκό ρύζι, ο πουρές, οι χυμοί, τα τσιπς. Αυτού του είδους τα τρόφιμα είναι υπεύθυνα για την απότομη αυξομείωση των τιμών του σακχάρου στο αίμα και μας οδηγούν στο να τσιμπολογάμε όλο και περισσότερο. Έτσι, είναι σκόπιμο να προτιμάμε να μη βράζουμε πολύ τα μακαρόνια, το ρύζι και τις πατάτες μας, αλλά και να αποφεύγουμε να τρώμε τις τελευταίες τηγανητές, ώστε να μην ανεβαίνει ο γλυκαιμικός τους δείκτης.

3. Ξεχνάμε το έτοιμο φαγητό
Τα χάμπουργκερ, τα παγωτά και τα υπόλοιπα «γρήγορα» γεύματα χωνεύονται πολύ γρήγορα, σε 15-20΄. Έτσι έχουμε σύντομα τη διάθεση να ξαναφάμε. Η συμβουλή των ειδικών είναι, αν μας αρέσουν πολύ αυτά τα φαγητά και δεν μπορούμε να τους αντισταθούμε, να τα καταναλώνουμε μόνο 2 φορές τον μήνα.

4. Ακούμε μουσική στη διάρκεια του γεύματος
Μία αμερικανική έρευνα δείχνει ότι η διάρκεια του γεύματος αυξάνεται κατά 38% εφόσον ακούμε μουσική όταν τρώμε. Επιπλέον, καθώς χαλαρώνουμε με τη βοήθεια της μουσικής, είμαστε πιο ανοικτοί στο να ακούσουμε και να αναγνωρίσουμε τα σημάδια τόσο του ότι πεινάμε όσο και του ότι χορτάσαμε. Κάτι που δεν συμβαίνει όταν βλέπουμε τηλεόραση.

5. Κοιμόμαστε επαρκώς
Το να μας λείπει ύπνος και μάλιστα επανειλημμένα μπορεί να δημιουργήσει διάφορα προβλήματα, όπως να επηρεάσει τις ορμόνες λεπτίνη και γκρελίνη, που παίζουν σημαντικό ρόλο στην όρεξη, αλλά και στο αίσθημα κορεσμού. Απορρυθμισμένες μας οδηγούν στο να τρώμε πολύ περισσότερο.

6. Έχω λιγούρες για αλμυρά


βασικές συμβουλές Μια διαφωνία στη δουλειά, μια στιγμή ανίας, μια απογοήτευση και πέφτουμε με τα μούτρα στο σακουλάκι με τα πατατάκια που κρύβουμε στο ντουλάπι. Το τελειώνουμε πριν καν το καταλάβουμε. Να τι πρέπει να κάνουμε ώστε να τελειώσουμε μια για πάντα με αυτήν μας την παρόρμηση.
Δεν αγοράζουμε προϊόντα που μας βάζουν σε πειρασμό
Βγάζουμε από τη λίστα του σουπερμάρκετ τρόφιμα που μπορεί να μας παρασύρουν. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα φυλάμε στο ντουλάπι μας.
Επιλέγουμε καλά λιπαρά
Αποφεύγουμε τα προϊόντα που περιέχουν κορεσμένα και τρανς λιπαρά. Μπορούμε, λοιπόν, να τρώμε ελαιόλαδο και, φυσικά, ψάρια, ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας σε καλά λιπαρά.
Προτιμάμε το ψάρι από το κρέας
Τα ψάρια μάς δίνουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, καθόλου κορεσμένα λιπαρά και χοληστερίνη και βέβαια μας προσφέρουν -ειδικά τα λιπαρά- τα πολύτιμα για την υγεία μας ω-3 λιπαρά οξέα.
Καταναλώνουμε γαλακτοκομικά (με λίγα λιπαρά)
Οι πρωτεΐνες τους μας κρατάνε χορτάτους για πολλή ώρα.

5 τρόφιμα κατά του τσιμπολογήματος
Μία φέτα ζαμπόν γαλοπούλας: Μας δίνει πρωτεΐνες που μας χορταίνουν.
Μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο: Δεν ανεβάζει απότομα το σάκχαρό μας και χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχει μας κρατάει χορτάτους για περισσότερη ώρα.
Ένα αγγούρι: Μας δίνει πολύ λίγες θερμίδες και επειδή είναι δροσιστικό ευχαριστεί τον ουρανίσκο μας.
Μία κουταλιά της σούπας τυρί τύπου κότατζ ή κατίκι: Μας χορταίνει χωρίς να μας επιβαρύνει θερμιδικά.
Ένα γιαούρτι με 2% λιπαρά.



Πηγή: http://boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.