Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Νέα σημαντική επιτυχία Ελλήνων μαθητών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα σημαντική επιτυχία για την Ελλάδα στην 24η Παγκόσμια Ολυμπιάδας Βιολογίας στη Βέρνη, καθώς και οι τέσσερις μαθητές της Ελληνικής αποστολής βραβεύτηκαν. Ο Στέργιος Τσίτος του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας και η Θεοφανώ Ζούμπου του ΓΕΛ Καρέα κατέκτησαν χάλκινο μετάλλιο ενώ η Ειρήνη Κωνσταντινίδου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και η Δέσποινα Μπενέτου του 9ου ΓΕΛ Πειραιά απέσπασαν έπαινο. Οι μαθητές μας διαγωνίστηκαν μαζί με διακόσιους πενήντα μαθητές και μαθήτριες από 62 χώρες. Στην αποστολή συμμετείχαν και οι συνοδοί Παναγιώτης Στασινάκης, Εκπαιδευτικός Δευτ/βάθμιας Εκπαίδευσης του 4ου ΓΕΛ Ζωγράφου και ο Παναγιώτης Παφίλης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών.

O διαγωνισμός διεξάγεται από την International Biology Olympiad και πραγματοποιείται εδώ και 24 χρόνια κάθε Ιούλιο σε διάφορες χώρες του κόσμου. Η Ελλάδα, μέσω της ΠΈΒ, συμμετέχει από το 2005 και είναι η τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια που πετυχαίνει διάκριση.

Οι μαθητές, αμέσως μετά την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, παρακολούθησαν επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Βιολογικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Ίδρυμα ΙατροΒιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, που επιχείρησε να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις της παρεχόμενης Βιολογικής παιδείας στο Ελληνικό σχολείο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων συγχαίρει θερμά τους επιτυχόντες μαθητές και τους εύχεται κάθε επιτυχία στην αρχόμενη επιστημονική τους ζωή και ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, Πανεπιστημιακούς δασκάλους και ερευνητές που εργάστηκαν εθελοντικά συμβάλλοντας στην επιτυχία των μαθητών.

Οι μαθητές αναμένεται να φτάσουν στις 16.35 στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.