Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Κατασχέσεις εξπρές προβλέπει ο Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατατίθεται εντός της εβδομάδας στη Βουλή.

Δικλείδες ασφαλείας για την είσπραξη φόρων μέσω κατασχέσεων προβλέπει μεταξύ άλλων ο νέος Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών ο οποίος προβλέπεται να κατατεθεί εντός της εβδομάδας στη Βουλή.

Ο Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών προβλέπει πως σε περίπτωση που ο φορολογούμενος καθυστερήσει να πληρώσει του φόρους του η Εφορία θα μπορεί να προβαίνει σε αναγκαστική εκτέλεση επί της περιουσίας του.

Συγκεκριμένα αυτό θα συμβεί εάν ο φορολογούμενος δεν προχωρήσει σε καταβολή του φόρου εντός 30 ημερών από την επίδοση της σχετικώς γνωστοποίησης υπερημερίας από την Εφορία.

Μάλιστα, εάν η Εφορία έχει βάσιμους λόγους να πιστεύει ότι διακυβεύεται η είσπραξη του φόρου μπορεί να αξιώσει άμεση καταβολή του φόρου και, εφ' όσον ο φορολογούμενος δεν προβεί στην καταβολή, να προχωρήσει άμεσα σε αναγκαστική εκτέλεση επί της περιουσίας του.

Εξαιρούνται από τη κατάσχεση τα προσωπικά αντικείμενα και ο οικιακός εξοπλισμός του φορολογουμένου άνευ ουσιώδους αξίας, ενώ στο φορολογούμενο η περιουσία του οποίου έχει κατασχεθεί θα χορηγείται ένα ελάχιστο ποσό διαβίωσης, το οποίο θα καθορίζεται με Υπουργική Απόφαση και δεν θα υποβάλλεται σε φορολόγηση.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.