Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Το Λυρικό λεωφορείο γεμίζει με νότες το Ηράκλειο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκδηλώσεις της Λυρικής Σκηνής στην πόλη της Κρήτης.

Μαγικές νότες σκόρπισε, στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης, το «Λυρικό λεωφορείο» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με αφορμή τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται, σήμερα Κυριακή και μεθαύριο Δευτέρα, στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 ετών από την ίδρυσή του.

Σήμερα, στις 9.00 το βράδυ η «Όπερα της Βαλίτσας» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα παρουσιάσει στην πλατεία του Μουσείου την όπερα «Μποέμ» του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη.

Ευέλικτη, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα, η Όπερα της Βαλίτσας ταξιδεύει σε απρόσμενους χώρους, συνοδεία των εξαιρετικών τραγουδιστών της ΕΛΣ, με ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και όλα της τα σκηνικά... σε μια βαλίτσα με σκοπό να συναντήσει και να γοητεύσει ένα νέο κοινό.

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία μπροστά από την αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου, ο πρώην πρόεδρος του Μουσείου, τ. Πρύτανης Καθηγητής Γιώργος Γραμματικάκης θα παρουσιάσει αποσπάσματα από το βιβλίο του με τίτλο Ένας αστρολάβος συνομιλεί με τη Μουσική, ενώ σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα ερμηνεύσουν γνωστές άριες.

Και οι δύο εκδηλώσεις είναι ελεύθερες στο κοινό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.