Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Το Σάββατο κληρώνει για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αντικρούσει το επιχείρημα της τρόικα.

Με την αισιοδοξία ότι η τρόικα θα δεχθεί την πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% αναμένει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τη συνάντηση του Σαββάτου.

Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αντικρούσει το επιχείρημα της τρόικα ότι η μείωση του ΦΠΑ θα πρέπει να αντικατασταθεί με δημοσιονομικά ισοδύναμο μέτρο, καθώς εκτιμά ότι η πιλοτική εφαρμογή της μείωσης για ένα εξάμηνο θα μπορεί να αποδείξει εάν η μείωση είναι εισπρακτικά αποτελεσματική.

Με βάση τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών εκτιμάται ότι οι απώλειες εσόδων από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είναι 80 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι υπηρεσίες του υπουργείου θεωρούν ότι η εφαρμογή του μέτρου θα οδηγήσει σε αύξηση της κατανάλωσης η οποία θα υπερκαλύψει την απώλεια που υπολογίζεται.

Επίσης, στη συνάντηση του Σαββάτου με την τρόικα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ενδέχεται να θέσει και το θέμα της μετάθεσης του στόχου των αποκρατικοποιήσεων κατά το ποσό που αναμενόταν να εισπραχθεί από την πώληση της ΔΕΠΑ, καθώς σύμφωνα με το Μνημόνιο, αν η Ελλάδα δεν πιάσει τον στόχο που έχει τεθεί, θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε περικοπές δαπανών από τον προϋπολογισμό.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.