Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Παραλύει το Δημόσιο προς συμπαράσταση στην ΕΡΤ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που έμειναν στο δρόμο μετά το λουκέτο της κυβέρνησης, εκφράζουν σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, που έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία.

«Θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους και να διαμαρτυρηθούμε εναντίον των απαράδεκτων μέτρων στο Δημόσιο» ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος.

Η προκήρυξη πανεργατικής απεργίας για το λουκέτο στην ΕΡΤ τέθηκε και στη χθεσινή συνάντηση των προεδρείων της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εξέφρασε την καταδίκη της στην «πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης» που «βάζει "λουκέτο" στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων».

«Η κυβέρνηση, η οποία με τρόπο μεθοδικό και αυταρχικό καταργεί εδώ και καιρό, ένα-ένα τα δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα την ίδια πρακτική και για άλλους Οργανισμούς του ευρύτερου και στενού δημοσίου τομέα, με μοναδικό σκοπό την ικανοποίηση των μνημονιακών της δεσμεύσεων απέναντι στην τρόικα» επισήμανε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.