Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Το ίντερνετ κάνει καλό στον γάμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η πρόσβαση στο ίντερνετ παρουσιάζει τεράστια αύξηση τα τελευταία 20 χρόνια. Το γεγονός αυτό καθαυτό φαίνεται πως λειτουργεί ευεργετικά - και όχι καταστρεπτικά - στον θεσμό του γάμου. Σε πρόσφατη εργασία της, η Ανδριάνα Μπέλλου, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ στον Καναδά, παρατηρεί ότι η αύξηση της προσβασιμότητας στο Ιντερνετ συμπίπτει με την αύξηση του αριθμού των γάμων, προφανώς διότι έχει γίνει πιο εύκολη η αναζήτηση συντρόφου.

Το ίντερνετ όμως κάνει τον γάμο καλύτερο ή πιο αποτελεσματικό; Είναι μία ακόμη σημαντική παράμετρος, την οποία αναφέρει η Μπέλλου σε υποσημείωση της εργασίας της υπό τον τίτλο «The Impact of Internet Diffusion on Marriage Rates: Evidence from the Broadband Market» (Η επίδραση της εξάπλωσης του Ιντερνετ στον αριθμό των γάμων: στοιχεία από την ευρεία αγορά του Διαδικτύου).

Αναμφισβήτητα, η πρόσβαση στο Ιντερνετ ισοδυναμεί με έναν πιο ευτυχισμένο γάμο, επιμένουν Βρετανοί και Ολλανδοί ερευνητές. Επειτα από έρευνα σε ζευγάρια που γνωρίστηκαν μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας γνωριμιών, επιστήμονες από την Οξφόρδη ανακάλυψαν ότι είχαν πολύ περισσότερα κοινά ενδιαφέροντα απ' ό,τι ζευγάρια που γνωρίστηκαν εκτός Διαδικτύου.

Εκτός όμως από την εξασφάλιση μιας πολλά υποσχόμενης σχέσης, ολλανδοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τίλμπουργκ υποστηρίζουν ότι το Ιντερνετ κάνει καλό και μέσα στον γάμο. Ειδικότερα, ανακάλυψαν ότι όσο πιο συχνά χρησιμοποιεί ο άνδρας ή γυναίκα ξεχωριστά το Διαδίκτυο τόσο πιο ευτυχισμένος είναι ο γάμος τους: έχουν λιγότερα μυστικά από τον σύντροφό τους, αισθάνονται πιο κοντά ο ένας στον άλλον και είναι πιο παθιασμένοι με τη σχέση τους.

Στο ίδιο περίπου συμπέρασμα, αν και πιο επικεντρωμένο γύρω από τον άνδρα σύζυγο, κατέληξε και ο οικονομολόγος Τοντ Κένταλ. Συλλέγοντας στοιχεία από 43.552 ζευγάρια στις ΗΠΑ, ο Κένταλ παρατήρησε ότι τα ζευγάρια στο οποία ο άνδρας σερφάριζε καθημερινά είχαν πολύ μικρότερα ποσοστά διαζυγίου συγκριτικά με εκείνα στα οποία ο άνδρας έκανε περιστασιακή χρήση του ίντερνετ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.