Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

«Ματώνει» η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην Κρήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πάνω από 400 τα κενά στα σχολεία.

Τα σημαντικά κενά στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Κρήτη αναφέρονται σε επιστολή του Ανώτερου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΠΥΣΠΕ} Κρήτης, που απεστάλη στον υπουργό Παιδείας, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη επιστολή τα επίσημα κενά στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας στο νησί ανέρχονται σε 258. Πάνω από 400 όμως είναι τα ανεπίσημα, ενώ ξεπερνούν τα 120 στην Ειδική Αγωγή, σύμφωνα την επιστολή του ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος φέρνει το θέμα και το περιεχόμενο της επιστολής στη Βουλή, «ενώ σε λίγες ημέρες πέφτει η αυλαία στα σχολεία μας, έχει ενδιαφέρον να δει κανείς με τι κενά (επίσημα και ανεπίσημα) κλείνει και αυτή η σχολική χρονιά.

Τα επίσημα κενά, όπως αυτά καταγράφτηκαν από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Κρήτης για το μήνα Ιούνιο είναι: Ηράκλειο 124, Λασίθι 28, Ρέθυμνο 54 και Χανιά 52.

Ενώ τα κενά στην ειδική αγωγή δεν μνημονεύονται πλέον σε επίσημα έγραφα, αλλά ξεπερνούν τα 150. Μόνο στο Ηράκλειο λείπουν 45 παράλληλες στηρίξεις, 18 Τμήματα Ένταξης είναι κλειστά, ενώ υπάρχει η ανάγκη για τη δημιουργία άλλων 20. Ένα σχολείο (Κωφών και Βαρήκοων Τυμπακίου) δεν λειτούργησε καθόλου και οι μαθητές του μεταφέρονται καθημερινά με ταξί στο αντίστοιχο σχολείο του Ηρακλείου.

Σίγουρα τα ανεπίσημα κενά είναι πολύ περισσότερα, καθώς φέτος είτε δεν άνοιξαν καθόλου, είτε άνοιξαν και στη συνέχεια έκλεισαν πάνω από 120 ολοήμερα τμήματα σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Κρήτης. Πολυθέσια Δημοτικά Σχολεία δεν λειτούργησαν από την αρχή του σχολικού έτους ολοήμερο τμήμα, όπως και νηπιαγωγεία, ακόμα και σε κεφαλοχώρια ή έδρες Καλλικρατικών Δήμων. Έγιναν συμπτύξεις τμημάτων με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του Σοκαρά, ενώ τα ολοήμερα τμήματα που λειτούργησαν ήταν φαντάσματα του παρελθόντος».Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.