Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Μόνο για υπολογισμό ΦΑΠ οι αντικειμενικές αξίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διευκρινήσεις από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι αντικειμενικές αξίες που έδωσε για τον υπολογισμό του ΦΑΠ δεν εφαρμόζονται σε καμία άλλη φορολογία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών δίνοντας απάντηση σε σχετικά με δημοσιεύματα για την αξία οικοπέδων στις περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα.

«Σε σχέση με δημοσιεύματα για τις τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο οικοπέδου δήμου ή κοινότητας, στις περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα, εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 32 του ν. 3842/2010, απόφαση, σύμφωνα με την οποία καθορίζεται η αξία των οικοπέδων σε περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα, με βάση την κατώτερη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο οικοπέδου του δήμου ή της κοινότητας, όπως αυτή προκύπτει από τα αρχεία της οικείας Δ.Ο.Υ., χωρίς δυνατότητα περαιτέρω παρέμβασης στην απόφαση.

Για παράδειγμα η τιμή οικοπέδου που αναγράφεται στο Δήμο Δάφνης, όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα, έχει προσδιοριστεί σύμφωνα με την κατώτερη τιμή οικοπέδου του δήμου αυτού σύμφωνα με τους πίνακες των συναρμόδιων Δ.Ο.Υ. Η ίδια τιμή άλλωστε ίσχυε και για το 2010 για σκοπούς ΦΑΠ (ΠΟΛ 1160/2010).

Διευκρινίζεται ότι οι εν λόγω τιμές εφαρμόζονται μόνο για τον προσδιορισμό της αξίας οικοπέδων φυσικών προσώπων κατά τον υπολογισμό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π.), για οικόπεδα που βρίσκονται σε περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού της αξίας τους, δηλαδή στις περιπτώσεις που η αξία τους, κατά τη μεταβίβαση, υπολογίζεται βάσει συγκριτικών στοιχείων.

Τέλος, η εν λόγω Υπουργική Απόφαση δεν αφορά νέες εντάξεις και δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη φορολογία πέραν του Φ.Α.Π. φυσικών προσώπων».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.