Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Τα οιστρογόνα προστατεύουν την καρδιά!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα οιστρογόνα βοηθούν στην προστασία των γυναικών από τις καρδιαγγειακές νόσους, σύμφωνα με έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, αυτό επιτυγχάνεται μέσω της αποφυγής της επικόλλησης των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος στο εσωτερικό των αιμοφόρων αγγείων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη διεξήχθη από επιστήμονες στο Queen Mary, University of London και μπορεί να εξηγήσει γιατί τα ποσοστά καρδιαγγειακής νόσου τείνουν να είναι χαμηλότερα στις γυναίκες μέχρι να φτάσουν την εμμηνόπαυση. Οι ερευνητές συνέκριναν τα λευκά κύτταρα του αίματος ανδρών και προ-εμμηνοπαυσιακών γυναικών και διαπίστωσαν ότι τα κύτταρα των γυναικών έτειναν να έχουν υψηλότερα επίπεδα μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται ανεξίνη-Α1.

Η πρωτεΐνη εμποδίζει τα κύτταρα από το να κολλήσουν στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, αλλά είναι να αποθηκεύονται στο εσωτερικό των κυττάρων, έτσι ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις λοιμώξεις. Ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα οιστρογόνα μπορούν να κινήσουν την πρωτεΐνη από το εσωτερικό προς την εξωτερική επιφάνεια των λευκών αιμοσφαιρίων, εμποδίζοντας έτσι τα κύτταρα από το να κολλήσουν.

Ο επικεφαλής ερευνητής δρ Suchita Nadkarni, υποστήριξε «Γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό ότι τα οιστρογόνα προστατεύουν τις προ-εμμηνοπαυσιακές γυναίκες από τις καρδιακές νόσους, αλλά δεν ξέρουμε γιατί ακριβώς. Η μελέτη μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση του πώς τα φυσικά οιστρογόνα μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των αιμοφόρων αγγείων μας.


Πηγή: http://boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.