Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Συμμετοχή 0% στα αναλώσιμα, ανάσα ζωής για τους διαβητικούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με τροποποίηση της κοινής Υπουργικής Απόφασης «Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.)» του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) με αριθμό ΦΕΚ 1561 τεύχος Β΄ (δημοσιεύτηκε στις 21/06/2013), δικαιώθηκε μετά από αγώνα χρόνων το αίτημα της ομοσπονδίας των Ελλήνων διαβητικών (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) για μηδενική οικονομική συμμετοχή των ασφαλισμένων στο ΕΟΠΥΥ ατόμων με διαβήτη τύπου 2 στο κόστος κάλυψης των αναλώσιμων.

Συγκεκριμένα, με την τροποποίηση τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 έχουν πλέον μηδενική συμμετοχή (0%) στα αναλώσιμα που προμηθεύονται κάθε μήνα (ταινίες μέτρησης και σκαρφιστήρες), εξέλιξη η οποία κρίνεται ως “ανάσα ζωής” για τους πάσχοντες στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία δεδομένου ότι – όπως επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ - “ήταν αρκετοί εκείνοι οι οποίοι, λόγω οικονομικών προβλημάτων, αδυνατούσαν να προμηθευτούν τα αναγκαία για την αντιμετώπιση της πάθησή τους, με δυσάρεστες, όχι μόνο για τους ίδιους και τη ζωή τους, αλλά και για το ίδιο το κράτος, προεκτάσεις”.

Αντιπαρερχόμαστε τα ευχαριστήρια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ προς τον υφυπουργό κ. Σιαλμά για την από πλευράς του “κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με Σ.Δ. της χώρας” και αν μη τι άλλο δεν του αναγνωρίζουμε ως μια εκ των πραγματικών του προθέσεων αυτήν που του πιστώνει μετά των ευχαριστηρίων της η Ομοσπονδία, ήτοι “την πρόθεσή του να σταθεί δίπλα μας στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των πασχόντων”. Αρκούμαστε από πλευράς μας να υπερτονίσουμε τον επίμονο αγώνα των Ελλήνων διαβητικών ώστε η συγκεκριμένη εξέλιξη να “κατακτηθεί”, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή μας να μην υπάρχει καμμία στο μέλλον δυσάρεστη ανατροπή ή καμμιά “έκπτωση” στην εφαρμογή της απόφασης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.