Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Πότε η ζήλια γίνεται παθολογική;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναγνώστριά μας ζητά βοήθεια για ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη σχέση της.

Aντιμετωπίζω μεγάλο πρόβλημα με τη ζήλια του συντρόφου μου. Με ζηλεύει πολύ και με πνίγει αυτή η ζήλεια. Θέλει συνεχώς να ξέρει που είμαι δεν με εμπιστεύεται καθόλου. Με έχει κλεισμένη μέσα σε ένα σπίτι είναι υπερβολική η ζήλεια του. Δεν με εμπιστεύεται καθόλου. Δεν ξέρω πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε τέτοιες περιπτώσεις. Με έχει κλεισμένη μέσα στο σπίτι. Τον αγαπώ πολύ και αυτό το εκμεταλλεύεται. Ξέρει ότι δε θα με χάσει και έτσι συνεχίζει την τακτική του. Τι μπορώ να κάνω;

Απευθύναμε το ερώτημά σας στον συνεργάτη μας ψυχοθεραπευτή, παιδοψυχίατρο και συγγραφέα κύριο Δημήτρη Καραγιάννη.

Αγαπητή μου

Η ζήλεια που μπορεί να σημαίνει επιθυμία μπορεί να εμφανίζεται στη ζωή κάποιων ζευγαριών, όταν δεν έχουν εγκαταστήσει ακόμη απόλυτη γνώση και εμπιστοσύνη. Η κατάσταση όμως που περιγράφετε είναι ακραία και στα όρια της παθολογίας. Κανείς άνθρωπος εν ονόματι της αγάπης του δεν μπορεί να φυλακίζει τον άλλο, ακόμη και στην πιο πολυτελή φυλακή. Θα πρέπει να είμαι πολύ ξεκάθαρος.

Αν τα πράγματα είναι όπως τα περιγράφετε ο σύντροφός σας έχει τρομερή ανασφάλεια και αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις στις οποίες συμβάλλετε και εσείς, καθώς η σχέση σας έχει σαδομαζοχιστικό χαρακτήρα. Η χαμηλή σας αυτοεκτίμηση σας κάνει να δεχόσαστε καταστάσεις που δεν αντιστοιχούν στην εποχή και στον πολιτισμό μας.

Φοβάμαι ότι καμιά συμβουλή δεν θα ακούσετε και τίποτα δεν θα κάνετε για να αλλάξετε την κατάσταση, αλλά θα παραμείνετε και θα παραπονιόσαστε μέχρι την ώρα που θα γίνει κάτι κακό. Αν παρ’ όλα αυτά θέλετε κάτι να αλλάξετε, υπάρχουν υπηρεσίες, ακόμη και τηλεφωνικές για γυναίκες που έχουν τέτοια προβλήματα στις σχέσεις τους.

Γενική Γραμματεία Ισότητας των δυο φύλων: τηλ . επικοινωνίας 210 3315291-5

Women SOS ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΉ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 15900

Πηγή: http://boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.