Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Αιτήσεις και προϋποθέσεις συμμετοχής δικαιούχων δωρεάν διανομής τροφίμων στη Χαλκίδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοινώθηκαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας των απόρων για το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων, στο οποίο μετέχει ο δήμος Χαλκιδέων, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για όσους υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής.

Ξεκίνησε η εγγραφή των δικαιούχων του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος για δωρεάν διανομή σε άπορα άτομα και οικογένειες που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, τροφίμων από τα αποθεματικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2013, μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Το πρόγραμμα φέτος έχει εφαρμογή στο σύνολο της επικράτειας τουΔήμου Χαλκιδέων, με ανάδοχο φορέα υλοποίησης (προμήθειας, μεταφοράς και διανομής των τροφίμων) τον ΔΟΠΠΑΧ.

Τα κριτήρια επιλεξιμότητας για τους απόρους διαμορφώνονται βάσει οικονομικών και κοινωνικών στοιχείων, ως εξής:

1. Για το άπορο άτομο, το ατομικό εισόδημα μέχρι και 7.200 ευρώ

2. Για την άπορη οικογένεια, το οικογενειακό εισόδημα, ως ακολούθως:

α. Για οικογένεια με 2 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών/ούσα και ένα προστατευόμενο μέλος) μέχρι και 10.700 ευρώ

β. Για οικογένεια με 3 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος μ’ ένα προστατευόμενο μέλος ή αιτών/ούσα και δυο προστατευόμενα μέλη) μέχρι και 11.520 ευρώ

γ. Για οικογένεια με 4 μέλη (αιτών/ούσα, και ο/η σύζυγος με δυο προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τρία προστατευόμενα μέλη)μέχρι και 14.400 ευρώ

δ. Για οικογένεια με 5 μέλη (αιτών/ούσα, και ο/η σύζυγος με τρία προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τέσσερα προστατευόμενα μέλη) μέχρι και 17.280 ευρώ

ε. Για κάθε ένα προστατευόμενο μέλος, πέραν των τριών, το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 2.880 ευρώ

3. Στην περίπτωση άπορου ατόμου, που έχει αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3.600 ευρώ. Επίσης, σε περίπτωση άπορης οικογένειας, με ένα ή και περισσότερα μέλη, που παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο, προσαυξάνεται άπαξ κατά το ίδιο ποσό.

Τα άπορα άτομα και οι άπορες οικογένειες εντός των κριτηρίων επιλεξιμότητας, ως δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων (ενδεικτικά: ζυμαρικά, ρύζι, ελαιόλαδο και τυρί), θα πρέπει να υποβάλουν αίτημα συμμετοχής, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Σχετική αίτηση (σε ειδικό έντυπο που θα τους δίδεται)

2. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 για την συμμετοχή στο πρόγραμμα μέσω του ΔΟΠΠΑΧ και μόνο

3. Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου, ή άλλου νομίμου εγγράφου ταυτοποίησης

4. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης στην περίπτωση οικογενειών (άπορες, πολύτεκνες, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες)

5. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το Δήμο

6. Θεωρημένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος ή αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης που παρελήφθη από τη ΔΟΥ για το φόρο εισοδήματος του 2012. Στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούνται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ ή βεβαίωση απορίας από αρμόδια δημόσια αρχή.

6. Σχετικά βεβαιωτικά έγγραφα από κρατικούς φορείς υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, κλπ), που να χαρακτηρίζουν το νόσημα του πάσχοντος, στις περιπτώσεις που ο δικαιούχος εντάσσεται στην κατηγορία αναπηρίας 67% και άνω

7. Άδεια παραμονής, στις περιπτώσεις αλλοδαπών με νόμιμη διαμονή στη χώρα

Οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται έως και τις 20 Μαΐου 2013, στα γραφεία του ΔΟΠΠΑΧ (τηλ. 2221020241) και στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.