Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Τέλος οι πολύμηνες αναρρωτικές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ορατό είναι το ενδεχόμενο ακόμα και της απόλυσης για τους δημοσίους υπαλλήλους που θα λάβουν πολύμηνη αναρρωτική άδεια, σύμφωνα με τις νέες αυστηρότερες διατάξεις.

Σε περίπτωση κάλυψης του ανώτατου χρόνου αναρρωτικής άδειας, που μπορεί κατά περίπτωση να φτάσει τους 12 μήνες, μπορεί κάποιος υπάλληλος να τίθεται αυτεπάγγελτα ή με αίτησή του σε διαθεσιμότητα διάρκειας ενός έτους ή δύο ετών για δυσίατα νοσήματα.

Σε περίπτωση όμως που δύο μήνες πριν από τη λήξη της διαθεσιμότητας οι υγειονομικές επιτροπές αποφανθούν πως δεν είναι ικανός να επιστρέψει στα καθήκοντά του, τότε απολύεται υποχρεωτικά.

Με το προωθούμενο νομοσχέδιο οι βραχυχρόνιες αναρρωτικές άδειες δεν μπορεί να υπερβαίνουν τις δέκα ημέρες τον χρόνο, με εξαίρεση περιπτώσεις δυσίατου νοσήματος, προβλήματος κύησης, χειρουργικής επέμβασης ή νοσηλείας τουλάχιστον τεσσάρων ημερών σε δημόσιο νοσοκομείο.

Ωστόσο, ακόμη και για τις βραχυχρόνιες άδειες θα πρέπει να προσκομίσουν γνωμάτευση θεράποντος ιατρού για άδεια τριών ημερών ή γνωμάτευση διευθυντή κλινικής ή επικεφαλής μονάδας δημόσιου νοσοκομείου για άδεια πέντε ημερών.

Παράλληλα, τροποποιείται η σύνθεση και η λειτουργία των υγειονομικών επιτροπών, με τη σύσταση μιας επιτροπής σε κάθε περιφέρεια της χώρας, αποτελούμενη από τρεις γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.