Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Το Υπ. Παιδείας κλείνει ελληνικό σχολείο στη Γερμανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όπως αποκαλύπτει η Συνομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας, με επιστολή της, το Υπουργείο Παιδείας, «με πρόφαση το οικονομικό», όπως υποστηρίζει, αποφάσισε να κλείσει «ίσως το αρχαιότερο ελληνικό σχολείο στην Γερμανία».

«Για μια ακόμη φορά ξαναχτυπάει ο μοναδικός εχθρός που έχουμε. Για μια ακόμη φορά η Kυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, μοναδικός εχθρός της ελληνόγλωσσης παιδείας και εκπαίδευσης στο εξωτερικό, με συνοπτικές και αδιαφανής διαδικασίες βάζει λουκέτο σε ένα ακόμη σχολείο στην περιοχή μας», τονίζει στην αρχή της επιστολής της η Συνομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας, η οποία έχει αποδέκτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον αρμόδιο Υπουργό αλλά και την Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

Κυρίες και Κύριοι,

Για μια ακόμη φορά ξαναχτυπάει ο μοναδικός εχθρός που έχουμε!

Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, μοναδικός εχθρός της ελληνόγλωσσης παιδείας και εκπαίδευσης στο εξωτερικό, με συνοπτικές και αδιαφανής διαδικασίες βάζει λουκέτο σε ένα ακόμη σχολείο στην περιοχή μας.

Ο μοναδικός αντίπαλος των ελληνοπαίδων και των μεταναστών είναι το ελληνικό κράτος και το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, που με ψεύτικα επιχειρήματα προσπαθεί να δικαιολογήσει τις αδικαιολόγητες αποφάσεις του και είναι Αυτοί, που ο ελληνισμός και τα ελληνόπουλα πρέπει δυστυχώς να αντιπαλέψουν, για να καταφέρουν τα αυτονόητα.

Να συνεχίσουν να έχουν Ελληνικά Σχολεία, Ελληνική Παιδεία και μόρφωση!
Με την απόφασή τους αυτή, αναγκάζουν τα ελληνόπουλα ή να πάνε σε γερμανικό σχολείο, ή να μεταφέρονται κάθε πρωί και απόγευμα με λεωφορεία, χιλιόμετρα μακριά σε άλλο ελληνικό σχολείο του Μονάχου.

Κυρίες και κύριοι,

Το σχολείο που αποφάσισε αυτή τη φορά να κλείσει το Υπουργείο Παιδείας, με πρόφαση το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, είναι ίσως το αρχαιότερο στην Γερμανία.

Συνοπτικά λίγα λόγια για το σχολείο του Νταχάου.

Το σχολείο μέχρι πριν 3 χρόνια είχε 150 μαθητές.

Τα τελευταία χρόνια με την συνεχή υποβάθμιση των σχολείων και την συκοφαντική δυσφήμηση από μεριάς των αρμόδιων ότι θα μας διώξει ο ιδιοκτήτης, πολλοί γονείς, πήγαν τα παιδιά τους στα γερμανικά σχολεία ή στα ελληνικά σχολεία του Μονάχου ή ακόμα και σε συγγενείς στην Ελλάδα.

Το σχολείο σήμερα έχει 70 μαθητές με ανοδική τάση, λόγω προσέλευσης νέων μεταναστών που δεν έχουν άλλη επιλογή για τα παιδιά τους.

Το σχολείο σήμερα έχει ενοίκιο 11.000€ .

Το σχολείο δεν έχει γυμναστήριο, και οι μαθητές μεταφέρονται με λεωφορεία σε γυμναστήριο της περιοχής.

Το Γερμανικό κράτος πληρώνει στο σχολείο, 1.700€ για κάθε μαθητή, όπως προβλέπεται από το Βαυαρικό νόμο.

Έσοδα:1.700Χ70μαθητές=119.000€.

Ενοίκιο: 7500€ κρύο+κοινόχρηστα φόροι 3.500€

Έξοδα Σύνολο: 11.000€Χ12=132.000 €.

Έξοδα για ενοίκιο Γυμναστηρίου και μεταφορά των μαθητών με τα λεωφορεία από και πρός αυτό.

Ενοίκιο Γυμναστηρίου: 10.000€

Μεταφορά μαθητών: 25.000€

Σύνολο εξόδων 35.000

Γενικό σύνολο: 132.000+35.000 =167.000€

Επιβάρυνση για το ελληνικό κράτος -48.000€ το χρόνο.

Μπορεί να είναι και λιγότερα μπορεί και λίγο περισσότερα, όμως δεν έχει καμία σημασία γιατί:

Το νέο κτήριο που βρήκαν οι γονείς και η Ελληνική Κοινότητα Κάρλσφελντ, (όπως μας ζητήθηκε από το αρμόδιο Συντονιστικό γραφείο εκπαίδευσης και το Προξενείο Μονάχου να κάνουμε) είναι καλύτερο και πολύ φθηνότερο με αποτέλεσμα, να έχει και πλεόνασμα το ελληνικό κράτος για την οικονομική στήριξη άλλων σχολείων στην περιοχή μας.

Συγκεκριμένα:

Ο Ιδιοκτήτης Ernst Hindelang, με τον οποίο συναντήθηκε στης 18.04.2013 και ώρα 14:30 η Γενική Πρόξενος κα. Γραμματά, ο Συντονιστής εκπαίδευσης κο. Μακρής και ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Καρλσφελντ με τα συλλογικά όργανα των γονέων, δήλωσε την πρόθεση, να νοικιάσει το κτήριο στο ελληνικό Δημόσιο.

Όνομα Ιδιοκτήτη:
Ernst Hindelang
Ernst Hindelang jun. und Carolin Hindelang
Gundackersdorf 1
85229 Markt Indersdorf
Διεύθυνση κτηρίου και περιοχή:
Ohmstr. 12, 85757 Karlsfeld.
Στην περιοχή Νταχάου/ Κάρσφελντ, η πλειοψηφία στους ξένους είναι Έλληνες! Πάνω από 2800 Έλληνες κατοικούν στην περιοχή γύρω από το Σχολείο, μιας και στην περιοχή υπάρχουν 2 μεγάλα εργοστάσια με πάνω από 15.000 εργάτες (ΜΑN,ΜΤU) όπου απασχολείτε και μεγάλος αριθμός ελλήνων εργατών.

Ενοίκιο κτηρίου:
6.800€! Ζεστό και με πληρωμένους τους φόρους.
6.800€Χ12=81.600 € με όλα τα έξοδα πληρωμένα και γυμναστήριο!
Οι φόροι επιστρέφονται πίσω, μιας και είναι σχολείο και όχι επιχείρηση.

Περιγραφή κτηρίου:
Το Κτήριο λειτουργεί σήμερα σαν γερμανικό σχολείο !
Έχει όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται από τους νόμους και έχει την σχετική άδεια να λειτουργήσει (αφού είναι σχολείο) σαν σχολείο αμέσως! (Θέματα ασφάλειας κτηρίου , Πυρόσβεσης, έξοδοι κινδύνου, προαύλιο για τους μαθητές, τα προβλεπόμενα τετραγωνικά μέτρα για κάθε μαθητή κλπ.)

Το κτήριο έχει δικό του γυμναστήριο και αυτό σημαίνει:

Οικονομία σε πρόσθετα έξοδα, σε πολύτιμο χρόνο, καλύτερη οργάνωση στο ωρολόγιο πρόγραμμα αλλά και λιγότερη κούραση για παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Τα πλεονεκτήματα του Νέου Σχολείου έναντι του σημερινού:
Το σημερινό σχολείο έχει πρόσθετα έξοδα για το Ελληνικό Δημόσιο περίπου 48.000€ το χρόνο.
Έσοδα 1.700€Χ70μαθητές.=+119.000€ . Ενοίκιο 11.000€Χ12=-132.000 έξοδα.
Στα έξοδα πρέπει να προσθέσουμε και 35.000€ για Γυμναστήριο/Μεταφορά.
Επιβάρυνση για το ελληνικό κράτος -48.000€ το χρόνο.

Το Νέο Σχολείο που μπορούμε να νοικιάσουμεκαι να λειτουργήσει αμέσως.
Έσοδα: 1.700€Χ70μαθητές.=+119.000€ .
Ενοίκιο 4.500€ κρύο +2300€ εφορία και κοινόχρηστα 6.800€
Ενοίκιο: 6.800€Χ12=-81.600 € , συμπεριλαμβανομένου έξοδα γυμναστηρίου, μεταφορά μαθητών κλπ.
Κέρδος για το ελληνικό Δημόσιο +85.400€!!!

Χρήματα τα οποία θα μπορούσαν να στηρίξουν άλλες σχολικές μονάδες, εκτός αν έχετε και εφαρμόζετε πιστά το Σχέδιο: ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ και ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ των Ελλήνων.

Κυρίες και κύριοι Άρχοντες αλλά και Υπηρέτες του ελληνικού λαού,
Ζητάμε, από τον καθένα σας προσωπικά, να αναλάβει τις ευθύνες του και να κάνει ότι περνάει από το χέρι του μέσα και έξω από την Βουλή, έτσι ώστε να μην χαθεί η ευκαιρία, να μην κλείσει ένα ακόμη ελληνικό σχολείο, να μην χαθούν και άλλες γενεές ελληνοπαίδων, είτε από πρόθεση, είτε από ανικανότητα, είτε και ελπίζουμε αυτό να είναι το σωστό, από λανθασμένες πληροφορίες και στοιχεία που πήρατε.

Χάθηκε ήδη πολύτιμος χρόνος, όμως δεν είναι αργά αν η Τρικομματική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας το θέλει, να δώσει άμεσα λύση και διέξοδο στο πρόβλημα του σχολείου.
Αν αυτό δεν είναι και έτσι δείχνουν μέχρι στιγμής τα πράγματα τότε:

Ζητάμε τα Κόμματα που έχουν την ίδια άποψη και γνώμη για το μέλλον της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και Παιδείας στο εξωτερικό με τους Έλληνες μετανάστες και τα παιδιά τους, να ελέγξουν τα στοιχεία και να στηρίξουν την προσπάθειά μας έμπρακτα.

Ζητάμε, κάθε βουλευτής προσωπικά, που πιστεύει στον δίκαιο αγώνα των ελλήνων της Διασποράς και των παιδιών τους, για ελληνόγλωσση παιδεία και εκπαίδευση, ενάντια στην ολοκληρωτική αφομοίωση που επιδιώκεται, να:

Καταθέσουν ΟΛΟΙ μαζί, ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ στη Βουλή για το Σχολείο μας, και ας γίνει αρχή για κοινές προσπάθειες σε οτιδήποτε μας/σας ενώνει, ξεκινώντας με την στήριξη του ελληνικού σχολείου Νταχάου, με 70 ελληνόπουλα, που επιμένουν ενάντια στην πλήρη αφομοίωση, στο «η γλώσσα μου να είναι ελληνική»!

Η πληροφορίες που έχουμε είναι ότι, ήδη η Τρικομματική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχουν Διατάξει και υπογράψει το κλείσιμο του Σχολείου.

Σας καλούμε να μας στηρίξετε και να καταφέρουμε ΟΛΟΙ μαζί μια ΝΙΚΗ,
Ενάντια στο κλείσιμο του σχολείου, ενάντια στην πλήρη αφομοίωση των παιδιών μας, για τον Απόδημο Έλληνα, για τον Πολιτισμό μας, για την Ελλάδα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.