Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Μάθημα ανθρωπιάς από μαθητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μάθημα αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς έδωσαν τα παιδιά του νυχτερινού γυμνασίου και λυκείου Τυμπακίου με τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους πριν από μερικές ημέρες, απέναντι σε μία οικογένεια που βρέθηκε στα νύχια της... οικονομικής κρίσης και της ανέχειας. Μαθητές και καθηγητές δεν έμειναν με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά στις αγωνιώδεις προσπάθειες μίας οικογένειας να μη βουλιάξει, βασανισμένη από την ανεργία και την έλλειψη των βασικών αγαθών. Η οικογένεια αυτή υπό την απειλή της έξωσης, αφού δεν υπήρχε ούτε δουλειά και ούτε χρήματα για το ενοίκιο του σπιτιού, έβλεπε το μέλλον να ανοίγεται μπροστά της σκοτεινό και αβέβαιο.

Η οικογένεια βρέθηκε, κυριολεκτικά, στο δρόμο και χωρίς δουλειά για κανένα από τα μέλη της. Έτσι τα παιδιά με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, αφού ενημερώθηκαν για τη δραματική οικονομική κατάσταση της οικογένειας από το Τυμπάκι, φρόντισαν να συγκεντρώσουν χρήματα με τα οποία πλήρωσαν το πρώτο ενοίκιο του σπιτιού ενώ παράλληλα φρόντισαν να βρουν ακόμα και δουλειά στη μητέρα της οικογένειας προκειμένου να μπαίνει στο σπίτι ένα μικρό εισόδημα και να εξασφαλίζεται έτσι, τουλάχιστον, ένα πιάτο φαγητό.

Η περίπτωση έγινε γνωστή ενώ παράλληλα μικροί και μεγάλοι φρόντισαν να υπάρξει μία διακριτικότητα γύρω από το όνομα της ταλαιπωρημένης οικογένειας που βρέθηκε στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

"Ένα μπράβο είναι λίγο για αυτά τα παιδιά που στήριξαν με αξιοθαύμαστο τρόπο αυτή την οικογένεια, ωστόσο είναι και χαρακτηριστικό του τι συμβαίνει πλέον στην περιοχή μας. Τα φαινόμενα αυτά έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται και πολλές φορές ο κόσμος αυτός δεν έρχεται από υπερηφάνεια και από αξιοπρέπεια να ζητήσει βοήθεια από τους διάφορους φορείς που υπάρχουν, προσπαθούν να το παλέψουν αλλά είναι πολύ δύσκολο. Τα βιβλιάρια απόρων αυξάνονται συνεχώς στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου Φαιστού" δήλωσε η δήμαρχος Μαρία Πετρακογιώργη.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.