Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ξενώνας για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά στα Χανιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 20 ατόμων.

Στη δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους προχωρά ο δήμος Χανίων.

Το πρωί δόθηκαν στη δημοσιότητα οι προδιαγραφές που πρέπει να έχει το ακίνητο που θα επιλεγεί για εκμίσθωση μέσα από τη διαδικασία της κατάθεσης προσφορών από ιδιώτες που διαθέτουν τέτοιο ακίνητο.

Ο ξενώνας θα είναι δυναμικότητας 20 θέσεων φιλοξενίας - διαμονής γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους σε μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια.

Θα διαθέτει χώρους διοίκησης (γραφεία), χώρο υποδοχής, χώρους ατομικής συμβουλευτικής, χώρο εστίασης και ψυχαγωγίας, χώρο εκδηλώσεων και απασχόλησης παιδιών, δωμάτιο φύλακα, κουζίνα και βοηθητικό χώρο (αποθήκη) και χώρο για τουαλέτες προσωπικού - επισκεπτών. Επίσης, ανεξάρτητη είσοδο με δυνατότητα ελέγχου των εισερχομένων, πρόσβαση για ΑμεΑ, έξοδο κινδύνου, πόρτες ασφαλείας, σύστημα πυρόσβεσης και πυρασφάλειας, κεντρική θέρμανση, εγκατάσταση τηλεφώνου και ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στις προδιαγραφές προβλέπονται επίσης χώροι στάθμευσης.

Το ακίνητο θα πρέπει να είναι 280 τετραγωνικά μέτρα, να είναι προσβάσιμο σε μέσα μαζικής μεταφοράς, να βρίσκεται εντός των ορίων του πρώην δήμου Χανίων και σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 5 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.