Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Νεαρή αυτοκτονεί έπειτα από ομαδικό βιασμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι συμμαθητές έκαναν κόλαση τη ζωή της 17χρονης κοπέλας.

Μια νέα υπόθεση σχολικού εκφοβισμού προκαλεί σοκ στην κοινωνία του Καναδά, έπειτα από την αυτοκτονία μιας 17χρονης κοπέλας.

Οι γονείς της Rehtaeh Parsons ισχυρίζονται ότι η κόρη τους έθεσε τέρμα στη ζωή της, μετά το βιασμό που υπέστη από 4 αγόρια σε ηλικία 15 ετών και την κυκλοφορία μιας φωτογραφίας. Η εικόνα είχε τραβηχτεί τη στιγμή του βιασμού μεταξύ των συμμαθητών και φίλων, κάτι που προκάλεσε τη χλεύη προς την κοπέλα.

Η 17χρονη κρεμάστηκε στο μπάνιο του σπιτιού της, την προηγούμενη Πέμπτη. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και διατηρούνταν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη, μέχρι την Κυριακή, οπότε και οι γονείς πήραν την απόφαση να κλείσουν τα μηχανήματα.

Ερωτήματα έχουν τεθεί τώρα σχετικά με τη βοήθεια που παρείχαν υπεύθυνοι και φίλοι στην κοπέλα και κατά πόσον αυτή ήταν επαρκής.

Συγγενείς της κοπέλας, περιέγραψαν πως από μια καλή μαθήτρια γρήγορα μετατράπηκε σε μια κυκλοθυμική, απρόβλεπτη έφηβη μετά από όσα συνέβησαν το 2011.



Στα 4 αγόρια δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες, καθώς η έρευνα που διατάχθηκε δεν οδήγησε στη συγκέντρωση επαρκών στοιχείων. Επιπλέον, οι συγγενείς δήλωσαν ότι παρόλο που είδαν την επίμαχη φωτογραφία δεν μπορούσαν να διαπιστώσουν ποιος την είχε τραβήξει ώστε να τιμωρηθεί.

«Πήγε με φίλο της σε ένα άλλο σπίτι. Σε αυτό βιάστηκε από 4 αγόρια. Ένα από αυτά πήρε μια φωτογραφία από τη στιγμή του βιασμού και σκέφτηκε πως θα ήταν αστείο να τη μοιραστεί με κάθε έναν στο σχολείο της Rehtaeh και την τοπική κοινωνία, όπου γρήγορα εξαπλώθηκε», περιγράφει η μητέρα στη σελίδα που δημιουργήθηκε στο Facebook, στη μνήμη της κοπέλας.

Ο βιασμός από μαθητές του ίδιου σχολείου, οδήγησε γρήγορα στην απομόνωση της από τη σχολική κοινότητα. Φίλοι, μαθητές αλλά και άγνωστοι την κορόιδευαν, περιγράφει η μητέρα. «Της έστελναν μηνύματα συνεχώς ρωτώντας την “Πότε θα κάνουμε σεξ;»”. Οι κοπέλες της έγραφαν “Είσαι πόρνη”. Δεν την άφηναν ποτέ ήσυχη. Έπρεπε να εγκαταλείψει την κοινότητα. Οι φίλοι της στράφηκαν εναντίον της. Την παρενοχλούσαν. Δεν σταματούσε ποτέ».

Τελικά οι γονείς πήραν την απόφαση να μετακομίσουν στο Halifax προκειμένου η Rehtaeh να ξεφύγει από την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί. Έκανε καινούργιους φίλους και ξεκίνησε να λαμβάνει ειδική φροντίδα, που φάνηκε να τη βοηθάει. Ωστόσο, δεν θα κατάφερνε να απαλλαγεί από κάποια ξεσπάσματα και κυκλοθυμική συμπεριφορά. Σύμφωνα με τη μητέρα, η αυτοκτονία έγινε εξαιτίας μιας εναλλαγής στη διάθεση της Rehtaeh.

«Λειτούργησε παρορμητικά, αλλά αλήθεια βαθιά μέσα μου δεν αισθάνομαι ότι ήθελα να αυτοκτονήσει. Όταν όμως έφτασα στο μπάνιο, ήταν πολύ αργά».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας, επιβεβαίωσε πως οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση, χωρίς να μπορούν ακόμη να προβούν σε επίσημες δηλώσεις.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.