Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Σαρωτικές αλλαγές στο λύκειο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα νέα μοντέλα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ετοιμάζεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, έπειτα από προτάσεις Γερμανών ειδικών.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, καταργούνται στο λύκειο οι κατευθύνσεις και δημιουργούνται τρεις κύκλοι σπουδών. Αυτό, παραπέμπει σε επιστροφή στις δέσμες. Ο πρώτος κύκλος εστιάζει στις κλασικές κα ανθρωπιστικές επιστήμες, ο δεύτερος στις θετικές, στις τεχνολογικές και τις επιστήμες υγείας και ο τρίτος στις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες.

Επιπλέον, τα μαθήματα γενικής παιδείας στη γ' λυκείου μειώνονται από 11 σε τέσσερα και η β' λυκείου μετατρέπεται σε τάξη γενικής παιδείας, ενώ μειώνεται το εβδομαδιαίο ωράριο διδασκαλίας. Καμία αλλαγή δεν θα επέλθει, όσον αφορά το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων έως το 2017.

Σχετικά με τα μαθήματα γενικής παιδείας, μένουν η Νέα Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τα Μαθηματικά, η Ιστορία και η Φυσική Αγωγή με 11 ώρες διδασκαλίας.

Αρχαία, Φυσική, Βιολογία, Ξένη Γλώσσα, Θρησκευτικά και Κοινωνιολογία φεύγουν από το πρόγραμμα γενικής παιδείας της τελευταίας τάξης, ενώ δεν υπάρχουν μεταξύ των τριών κύκλων κοινά μαθήματα επιλογής που θα επέτρεπαν την κινητικότητα των υποψηφίων.

Το "καλύτερο", βέβαια, είναι ότι -σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- το Βερολίνο δίνει χρήματα για εκμάθηση γερμανικής γλώσσας σε επαγγελματικά λύκεια και πρακτική άσκηση των αποφοίτων σε γερμανικές επιχειρήσεις.

Δείτε το οργανόγραμμα του νέου λυκείου:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.