Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Άσκηση ετοιμότητας σεισμού στα σχολεία της Πάτρας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκκένωση των αιθουσών, συγκέντρωση και καταγραφή μαθητών στο προαύλιο.

Άσκηση ετοιμότητας σεισμού στα σχολεία του δήμου Πατρέων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Για το θέμα παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης, Ανδρέας Φίλιας και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Διαχείρισης Μηχανολογικού Εξοπλισμού και Πολιτικής Προστασίας, Αχιλλέας Γεωργακόπουλος, με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας –Πάτρας, Θανάση Μαργαλιά, και τον Διοικητή του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Πάτρας, κ. Γιάννη Πετρούτσο, που θα είναι και υπεύθυνος από πλευράς Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την άσκηση.

Σκοπός της άσκησης ετοιμότητας είναι η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ετοιμότητας και συντονισμού μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Πολιτική Προστασία Δήμου, Πυροσβεστική, ΕΛ.ΑΣ., ΕΚΑΒ, ΕΕΣ και ΔΕΗ), για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου σεισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Γεωργακόπουλος τόνισε ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου της οποίας προΐσταται έχει εκπονήσει σχέδιο διαχείρισης κρίσης, ενώ συμμετέχει και στην άσκηση στα σχολεία του δήμου. Έσπευσε ωστόσο να ξεκαθαρίσει, για να μην προκληθεί ανησυχία στους πολίτες, ότι δεν υπάρχει καμιά πληροφορία για επικείμενο σεισμό, αλλά ζούμε σε μια σεισμογενή περιοχή και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κατάσταση.

Ο κ. Φίλιας στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε το προηγούμενο διάστημα με τους διευθυντές των σχολείων, αλλά και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, για ζητήματα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να υπάρχει η κατάλληλη αντιμετώπιση, σε περίπτωση σεισμού ή άλλης έκτακτης ανάγκης, με γνώμονα την ανάγκη συντονισμού όλων των υπηρεσιών.

Ο κώδικας συντονισμού δήμου και σχολείων, θα είναι τα SMS που θα λάβουν όλοι οι διευθυντές ταυτόχρονα, το πρωί της Τετάρτης στις 9.30, που θα σημάνει και την έναρξη της άσκησης, με εκκένωση των αιθουσών, συγκέντρωση και καταγραφή μαθητών στο προαύλιο.

Μετά από 20 λεπτά, οι διευθυντές θα λάβουν ένα δεύτερο SMS, που θα δηλώνει το τέλος της άσκησης.

Η άσκηση θα συνεχιστεί στο 3ο Λύκειο, όπου θα διεξαχθεί εκτεταμένη άσκηση αντιμετώπισης των περιστατικών που έχουν παρουσιαστεί, λόγω του σεισμού, με τη συμμετοχή των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, του ΕΚΑΒ, της Π.Υ., της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής τέλος, το σενάριο της άσκησης στο 3ο Λύκειο, προβλέπει κατάρρευση εσωτερικής τοιχοποιίας και απεγκλωβισμός μαθητή, εκδήλωση πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο και διάσωση μαθητών από την ταράτσα, στην οποία επίσης έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση των μαθητών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου από τους υπευθύνους της Πολιτικής Προστασίας την οποία σύμφωνα με τον κ. Φίλια, μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά και οι μαθητές των υπολοίπων σχολείων από το portal του δήμου.


Πηγή: http://www.patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.