Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Νέα μείωση 15% στην τιμή του νερού από την ΔΕΥΑ Σερρών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατά 15% φθηνότερα θα πληρώνουν το νερό οι καταναλωτές στον παλαιό Δήμο Σερρών, μετά τη νέα μείωση που αποφάσισε να προτείνει η Δημοτική Αρχή προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΣ.

Την ανακοίνωση έκαναν ο Δήμαρχος Σερραίων κ. Πέτρος Αγγελίδης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Θεόδωρος Αραμπατζής σε κοινή συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 21 Μαρτίου.

«Η Διοίκηση μπόρεσε να προχωρήσει σε αυτή την απόφαση μετά και τις τελευταίες μειώσεις στους μισθούς των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΣ, σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση του κόστους λειτουργίας της Επιχείρησης»διευκρίνησε ο Δήμαρχος Σερραίων.

«Η χρηστή διαχείριση και το νοικοκύρεμα μας δίνουν τη δυνατότητα να ελαφρύνουμε οικονομικά του δημότες μας, να στεκόμαστε δίπλα τους στις πολύ δύσκολες καταστάσεις που ζούμε, να τους στηρίζουμε όπως μπορούμε» τόνισε ο Δήμαρχος κ. Π. Αγγελίδης. «Απόδειξη ότι μέσα σε διάστημα τριών μηνών ρίξαμε την τιμή του νερού κατά 25% συνολικά στον παλαιό Δήμο Σερρών, όπου το νερό ήταν κατά πολύ ακριβότερο και 10% στους πρώην Δήμους και Κοινότητες που εντάχθηκαν».

«Στις παραπάνω μειώσεις προστίθεται ένα επιπλέον όφελος εάν ο Δημότης αποφασίσει να πληρώνει το λογαριασμό του μέσω τραπέζης με πάγια εντολή. Διότι και εκεί διπλασιάσαμε το κέρδος για τον καταναλωτή από το 5% στο 10%» ενημέρωσε ο Δήμαρχος.

Κοινωνικό Τιμολόγιο: «Διευρύνουμε συνεχώς το Κοινωνικό Τιμολόγιο.

Έτσι στους μακροχρόνια άνεργους (άνω του ενός έτους) και εκείνους με αναπηρία 67% και πάνω, που έχουν δικαίωμα ένταξης, έρχονται να ωφεληθούν οι έχοντες οικογενειακό εισόδημα έως 8.000 ευρώ ετησίως, ή 9000 ευρώ με ένα παιδί, ή 10.000 ευρώ με δύο παιδιά, ή 12.000 ευρώ για όσους έχουν τρία παιδιά, ή 14.000 ευρώ για όσους έχουν τέσσερα παιδιά, ποσό το οποίο θα προσαυξάνεται κατά 1000 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι τα παιδιά είναι κάτω των 18 ετών, ή εφόσον σπουδάζουν ή εκτελούν τη στρατιωτική τους θητεία είναι έως 24 ετών», ανακοίνωσε ο κ. Θ. Αραμπατζής.

Υπενθυμίζουμε ότι, εκτός από τις παραπάνω ευπαθείς ομάδες και τις κοινωνικά αδύναμες, οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, οι άποροι και οι νεφροπαθείς ωφελούνται σταθερά από τις εκπτώσεις που παρέχει το Κοινωνικό Τιμολόγιο στο λογαριασμό του νερού.

«Μελετάμε και επεξεργαζόμαστε συνεχώς τα νέα δεδομένα που προκύπτουν, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με σκοπό οι δημότες μας να πληρώνουν το νερό όσο φθηνότερα γίνεται, χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στην επάρκεια και στην ποιότητα» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.