Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

«Μηδενική ανοχή στη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεχίζονται στην Αυστραλία οι καταθέσεις.

Η Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία της Αυστραλίας έχει «μηδενική ανοχή» στο θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να καλύψει μια τέτοια αποτρόπαια πράξη.

Αυτό τόνισε, εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, ο επίσκοπος Μηλιτουπόλεως Ιάκωβος καταθέτοντας στην επιτροπή που διεξάγει επίσημη έρευνα για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε διάφορα ιδρύματα.

Καταθέτοντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή της Βικτόριας, ο επίσκοπος Ιάκωβος είπε πως πάγια θέση της Αρχιεπισκοπής είναι κάθε καταγγελία τέτοιας φύσης να παραπέμπεται στην αστυνομία.

«Δεν μας έχει γίνει ποτέ όμως καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων» πρόσθεσε, αν και παραδέχθηκε ότι κάποιοι ίσως να ντρέπονται ή να φοβούνται και να μην επιθυμούν να προβούν σε καταγγελία.

Ο Επίσκοπος Μηλιτουπόλεως είπε πως η Αρχιεπισκοπή διατηρεί αρχείο με τις κατηγορίες σε βάρος κληρικών της. «Σε δυο περιπτώσεις καθαιρέσαμε ιερείς αλλά δεν ήταν για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων» είπε ο επίσκοπος Ιάκωβος και πρόσθεσε πως σε μια απ' αυτές τις περιπτώσεις ένας ιερέας παρακρατούσε τα χρήματα που εισέπραττε από μυστήρια των γάμων που τελούσε.

Η έρευνα στοχεύει σε θρησκευτικές ομάδες και ιδρύματα, μη κυβερνητικές οργανώσεις, ιδρύματα πρόνοιας και κυβερνητικές υπηρεσίες για τις οποίες υπάρχουν κατηγορίες ότι υπέθαλπαν ή συγκάλυπταν περιστατικά παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Η σύσταση της επιτροπής έρευνας ανακοινώθηκε μετά από πιέσεις από βουλευτές και ισχυρισμούς της αστυνομίας ότι η Καθολική εκκλησία έχει συγκαλύψει στοιχεία για παιδόφιλους ιερείς.

Η κακοποίηση παιδιών από καθολικούς ιερείς έχει απασχολήσει σημαντικά και σε αρκετές περιστάσεις την κοινωνία της Αυστραλίας τα τελευταία χρόνια. Τον Σεπτέμβριο, η Καθολική εκκλησία της Βικτόρια επιβεβαίωσε ότι περισσότερα από 600 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από ιερείς από τη δεκαετία του 1930.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.