Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Λήψη κοινωνικών κριτηρίων για τα ΑμεΑ σε οποιοδήποτε νέο φόρο ακινήτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18.04.2013

Την τελευταία τριετία η επιβολή συνεχών δυσβάστακτων οικονομικών μέτρων στα άτομα με αναπηρία και χρόνια πάθηση και τις οικογένειές τους, σε συνδυασμό με τη μείωση των κοινωνικών και οικονομικών τους παροχών έχουν οδηγήσει στην φτώχεια και στην εξαθλίωση την πλειονότητά τους. Η επιβολή οποιουδήποτε πρόσθετου οικονομικού μέτρου όπως το ΕΕΤΗΔΕ που είναι άδικο για όλους τους πολίτες της χώρας, είναι ολέθρια για την αναπηρική οικογένεια.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. με αφορμή τις νέες ρυθμίσεις που δρομολογούνται για το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων και τις πρόσφατες εξαγγελίες για οριζόντια μείωση κατά 15% όλων των συντελεστών του ειδικού τέλους αιτείται:

α) να διασφαλιστεί η επιβολή μειωμένου συντελεστή του τέλους που ίσχυε για τους αναπήρους και τα πρόσωπα που έχουν στη φροντίδα άτομα με βαριά αναπηρία την προηγούμενη χρονική περίοδο.

β) να εξεταστούν εκ νέου οι προϋποθέσεις εφαρμογής του μειωμένου τέλους στα άτομα με αναπηρία, λαμβάνοντας υπόψη και το πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών αναπηρίας. Ως εκ τούτου πρέπει να αυξηθεί το ποσό της συνολικής αξίας ακίνητης περιουσίας του ατόμου με αναπηρία το οποίο αποτελεί μία από τις προϋποθέσεις ένταξης στο μειωμένο συντελεστή.

γ) να συμπεριληφθούν στις ρυθμίσεις μειωμένου συντελεστή του τέλους και τα άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67%, δεδομένου ότι το ποσοστό αναπηρίας για κατηγορίες αναπηρίας/χρόνιας πάθησης μόνιμες και μη αναστρέψιμες: όπως: κινητικές αναπηρίες (ακρωτηριασμοί), κώφωση – βαρηκοϊα, αιμορροφιλία, θαλασσαιμία, σκλήρυνση κατά πλάκας ινσουλινοεξαρτώμενος διαβήτης με επιπλοκές, συγγενείς καρδιοπάθειες, άτομα με ψυχική αναπηρία, καθορίζεται στο 67%.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 94 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.