Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Τρόφιμα αξίας 25 εκατ. € σε άπορους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε 25 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται για τη φετινή χρονιά ο προϋπολογισμός του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων και θα περιλαμβάνει προϊόντα όπως ζυμαρικά, ελαιόλαδο, ρύζι και τυροκομικά. Το σύνολο των δικαιούχων θα ξεπεράσει τις 800.000, ενώ για την υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ, θα λάβουν μέρος περίπου 730 φορείς.

Παράλληλα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρει πως λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα, ούτως ώστε η διανομή των τροφίμων από τους αναδόχους να ολοκληρωθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Για την απρόσκοπτη και με πλήρη διαφάνεια διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας το υπουργείο προχώρησε στον χωρισμό της χώρας σε τρεις ζώνες για κάθε προϊόν δωρεάν διανομής, ώστε να ευνοηθεί η συμμετοχή περισσότερων ενδιαφερομένων και να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ποσότητα διανομής προς τους δικαιούχους.

Η εφαρμογή του προγράμματος, όπως επισημαίνεται, πέρα από το όφελος που απολαμβάνουν άνθρωποι που χρήζουν ενίσχυσης, έχει περαιτέρω θετικά αποτελέσματα, καθώς η εισροή κοινοτικών πόρων επηρεάζει σημαντικούς φορείς, όπως παραγωγικές μονάδες, επιχειρήσεις μεταποίησης και τυποποίησης των προϊόντων που διανέμονται, μεταφορικές και άλλες επιχειρήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.