Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

«Δεν απειλεί με κατασχέσεις η τρόικα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σκόρδας: Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις που θα ανακουφίζουν.

Το υπουργείο Ανάπτυξης διαψεύδει ότι η τρόικα απειλεί 110.000 σπίτια με κατάσχεση. «Νομίζω ότι είναι καλύτερο να μην δημιουργούμε τζάμπα αναστάτωση στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή το σενάριο είναι τελείως υποθετικό», είπε μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θ. Σκόρδας.

Και αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια ήταν εκτός νομοσχεδίου. «Η ρύθμιση για την ανακούφιση των πιο δυσκολευόμενων δανειοληπτών δεν έχει να κάνει με το μνημόνιο και τη συνεργασία με την τρόικα. Είναι μια πρωτοβουλία αυστηρά της κυβέρνησης. Είναι καθαρά εσωτερική μας υπόθεση», είπε.

Και τόνισε: «Η πρωτοβουλία είναι εθνικού επιπέδου, δεν έχει να κάνει με τους πιστωτές. Απλά επειδή έχει κάποιο κόστος, οφείλαμε να ενημερώσουμε για την πτυχή αυτού του κόστους της ρύθμισης. Εμείς δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι με αυτή την πρωτοβουλία, δίνουμε μία λύση κουρέματος, οριζόντια, στο σύνολο των δανείων που έχουν δοθεί στη χώρα», τονίζοντας ότι «Προσπαθούμε να βρούμε μία λύση που θα ανακουφίζει αυτούς που δυσκολεύονται πιο πολύ. Εμείς έχουμε ευθύνη η λύση που θα βρίσκουμε να διατηρεί ισορροπίες».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.