Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Φοιτητής δημιούργησε αιμοστατικό gel

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπορεί να σταματήσει άμεσα την αιμορραγία.

Ο φοιτητής Joe Landolina, του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης κατάφερε να δημιουργήσει ένα νέο αιμοστατικό gel που δρα με απίστευτη ταχύτητα κλείνοντας τις ανοιχτές πληγές.

Το Veti-Gel όπως ονομάζεται, είναι ένα υποκατάστατο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μία ανοιχτή πληγή ώστε να σταματήσει την αιμορραγία άμεσα. Ο Landolina κατασκεύασε το ειδικό αυτό gel από πολυμερή φυτών, με τη συνθετική δομή του να μοιάζει με αυτήν του ανθρώπινου σώματος.

«Λειτουργεί σε τρία στάδια», εξηγεί ο Landolina. «Αρχικά λειτουργεί ως κόλλα ιστών, ασκώντας τη δική του πίεση πάνω στην πληγή, ώστε να μη χρειάζεται να το κάνει ο ασθενής ή κάποιος άλλος. Στη συνέχεια κάνει κάτι που ονομάζεται ενεργοποίηση του παράγοντα πήξης, Factor-12, ο οποίος με τη σειρά του ενεργοποιεί το ινώδες, που απαιτείται για τη δημιουργία ενός θρόμβου στο αίμα».

«Τέλος, ενεργοποιεί τα κύτταρα των αιμοπεταλίων για να κλείσει η πληγή». Το gel αναγκάζει τα αιμοπετάλια να συνδεθούν με το ινώδες, προκαλώντας μία στεγανή σφράγιση στην πληγή. Το gel ουσιαστικά μιμείται τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος, αλλά σε πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς.

Ο Landolina έχει ήδη μιλήσει με τον αμερικανικό στρατό, που προφανώς έχει συμφέρον από το Veti-Gel, ενώ αναμένει να ξεκινήσουν οι κλινικές δοκιμές σε λιγότερο από δύο χρόνια.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.