Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

«Ο νόμος για την καταπάτηση αιγιαλού θα επιβάλλεται άμεσα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατεδαφίστηκε χθες παράνομο κτίσμα στην Αμνισό Ηρακλείου.

«O νόμος θα επιβάλλεται άμεσα, χωρίς καμία εξαίρεση, δεν είναι δυνατόν κάποιοι να καταπατούν τον αιγιαλό, και ενώ υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις να παραμένουν στη θέση τους αυθαίρετες κατασκευές». Αυτό δήλωσε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γιώργος Δεικτάκης, μετά τη σύσκεψη με στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), με αφορμή την κατεδάφιση παράνομου κτίσματος χθες στην περιοχή της Αμνισού Ηρακλείου.

Η κατεδάφιση έγινε παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Δόμησης του ΥΠΕΚΑ, κ. Κουρουζίδη , της Ειδικής Επιθεωρήτριας Περιβάλλοντος της Ειδικής Υπηρεσίας Κατεδαφίσεων, κ. Ποδαρά, του κ. Μέρκου, Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Δόμησης και του κ. Καρακότσου και υπηρεσιακών παραγόντων της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Το αυθαίρετο κτίσμα, σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, για 16 χρόνια καταλάμβανε χώρο όχι μόνον σε περιοχή αιγιαλού αλλά και σε συμβολή ρέματος, και η κατεδάφιση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της τελεσίδικης απόφασης που επέβαλαν τα δικαστήρια.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο κ. Δεικτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Κουρουζίδη και τους Ειδικούς Επιθεωρητές του υπουργείου, στις υποθέσεις που έχουν τελεσιδικήσει και δεν εισχωρεί πλέον κανένα ένδικο μέτρο για την ανατροπή τους, ο νόμος θα επιβάλλεται άμεσα, χωρίς καμία εξαίρεση.

Ακόμη τόνισε, για άλλη μια φορά, ότι δεν είναι δυνατόν κάποιοι να καταπατούν τον αιγιαλό, και ενώ υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις να παραμένουν στη θέση τους αυθαίρετες κατασκευές. «Σε κάθε περίπτωση θα εφαρμόζουμε το νόμο και στους οικονομικά εύρωστους, και στους οικονομικά αδύναμους» διεμήνυσε.

Όπως τόνισε ο κ. Δεικτάκης, σήμερα θα συνεχιστεί η επιβολή του νόμου και θα πραγματοποιηθεί αφαίρεση των υπαίθριων κατασκευών που υπάρχουν στον αιγιαλό ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή των Μαλλίων. «Είναι μια υπόθεση που επίσης έχει τελεσιδικήσει και μάλιστα σε επίπεδο Αρείου Πάγου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γ.γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.