Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΙΣΑ: Να μην υπάρχουν ασθενείς Β' κατηγορίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ασκεί κριτική για το νέο τρόπο πληρωμής των φαρμάκων.

«Ο βασικός στόχος του ΙΣΑ είναι η καλύτερη θεραπεία του ασθενή με το φθηνότερο κόστος για τη πολιτεία. Σύμφωνα με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα ο μόνος υπεύθυνος για να συνταγογραφήσει και να επιλέξει το κατάλληλο σκεύασμα είναι ο θεράπων ιατρός», αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος σχετικά με τα νέα ισχύοντα για το νέο τρόπο πληρωμής των φαρμάκων των ασφαλισμένων που τίθεται σε ισχύ από αύριο.

Ο ΙΣΑ αναφέρει ακόμη ότι αναμένει την έκδοση της θετικής λίστας που θα καθορίζει την ασφαλιστική τιμή ανά πάθηση και περαιτέρω στοιχεία για την ομαλοποίηση της κατάστασης και καλεί το Υπουργείο Υγείας να λάβει υπόψη τις φαρμακοοικονομικές μελέτες και τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα για την εξυγίανση της συστήματος Υγείας .

«Έχουμε επισημάνει πολλάκις ότι η εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτική συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη Δημόσια υγεία, σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα» σημειώνει ο ΙΣΑ, καταλήγοντας: «Αντιλαμβανόμενοι τον σημαντικό μας ρόλο στα θέματα δημόσιας υγείας, καταθέσαμε αίτηση ακύρωσης για την ακύρωση της σχετικής διάταξης για τη δραστική ουσία της οποίας η συζήτηση της θα λάβει χώρα στις 5/4/2013. Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται, ώστε να μην υπάρχουν ασθενείς δεύτερης κατηγορίας».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.