Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Στο 18% το ποσοστό της παιδικής φτώχειας στην Εσθονία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τουλάχιστον 1.200 παιδιά δεν έχουν την ιθαγένεια της χώρας.

Το ποσοστό της παιδικής φτώχειας στην Εσθονία, σύμφωνα με τον Επίτροπο Νιλς Μούιζνιεκς, έχει ανέλθει στο 18% λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ στη χώρα υπάρχουν 1.200 παιδιά χωρίς ιθαγένεια.

Μετά την τριήμερη επίσκεψη του στην Εσθονία ο Επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς, υπογράμμισε στο Στρασβούργο ότι η τακτική των αρχών της Εσθονίας να μην χορηγούν αυτόματα ιθαγένεια στα παιδιά όσων χαρακτηρίζονται απάτριδες έχει αποτέλεσμα να υπάρχουν αυτή τη στιγμή 1.200 παιδιά χωρίς ιθαγένεια.

Όλα τα παιδιά θα πρέπει να θεωρούνται πολίτες της χώρας και η αυτόματη χορήγηση της ιθαγένειας αμέσως μετά την γέννηση τους είναι το κλειδί για ν' απολαμβάνουν πλήρως όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα τους, πρόσθεσε ο κ. Μούιζνιεκς.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται για την προστασία των ανηλίκων ο Επίτροπος κάλεσε την κυβέρνηση της Εσθονίας ν' απαγορεύσει ρητά την σωματική τιμωρία των παιδιών, ιδιαίτερα στο σπίτι.

Παρά το γεγονός ότι η οικονομία της Εσθονίας μετά την οικονομική κρίση που γνώρισε την διετία 2008-2010 έχει ανακάμψει, το ποσοστό της παιδικής φτώχειας έχει φθάσει στο 18%, πρόσθεσε ο Επίτροπος εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για τον κοινωνικό αποκλεισμό και την μακροχρόνια ανεργία στην Εσθονία.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.