Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Σέρρες: Στο εδώλιο 32 γιατροί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν 32 γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, δύο πρώην διοικητές και δύο διοικητικοί υπάλληλοι με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι μετά από αυτεπάγγελτη διαδικασία που άσκησε η εισαγγελέας Σερρών όταν της επιδόθηκε το 2005 η εισήγηση του τμήματος επιθεωρητών, σύμφωνα με την οποία οι γιατροί σε Γενική τους Συνέλευση ψήφισαν ομόφωνα για πρόεδρο του ΕΣΥ Σερρών γιατρό σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ποινικές αποφάσεις.

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των 32 ιατρών βασίστηκε όπως υποστήριξαν σήμερα οι γιατροί, σε επιστημονικά και δεοντολογικά κριτήρια και στην ανταπόκριση στο ιατρικό επάγγελμα και όχι στα νομικά κωλύματα που εκκρεμούσαν σε βάρος του ιατρού.

Για παράβαση καθήκοντος κατηγορούνται και δύο πρώην διοικητές του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, ο ένας γιατί κατά την περίοδο της διοίκησής του το 2005 υπέγραψε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των ιατρών και η δεύτερη γιατί κατά την ανάληψη των καθηκόντων της το 2007 δεν κίνησε τη διαδικασία πειθαρχικού για τον διευθυντή του ΕΣΥ Σερρών παρότι υπήρχε ήδη η εισήγηση του τμήματος επιθεωρητών.

Η διαδικασία της εκδίκασης της υπόθεσης θα ολοκληρωθεί αύριο. Στο μεταξύ με ελάχιστους γιατρούς λειτούργησε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, καθώς επίσχεση εργασίας συνεχίζει το 70% των ειδικευόμενων ιατρών.Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.